Matematik

Differentialligning

07. april 2006 af LCK (Slettet)
Er der nogen der vil hjælpe mig videre i denne:

y=20+150*ln(8x+1)

x måles i minutter efter ovnen er tændt
y er temperaturen i ovnen målt i grader

Til tidspunkt x=0 er temperaturen i ovnen 20 grader

Spørgsmål:

Beregn ovnens temperatur når den har været tændt i 5 minutter...

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Differentialligning, skriver du? Skal du ikke bare sætte x til at være 5 og så bare BEREGNE y ?

Svar #2
07. april 2006 af LCK (Slettet)

jo, sorry, det var det forkerte spørgsmål...

hvordan isolerer jeg x:

700=20+150*ln(8x+1)


Svar #3
07. april 2006 af LCK (Slettet)

jeg er for træt!

Det var spørgsmål:

Bestem den hastighed dy/dx, hvormed temperaturen i ovnen vokser til tidspunkt x=10 minutter

tak...

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2006 af ibibib (Slettet)

Bestem dy/dx og indsæt x=10

dy/dx=150*8/(8x+1)

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2006 af piper (Slettet)

Benytter dig af reglen e^ln(x) = x...

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. april 2006 af dnadan (Slettet)

husk dog, at der er tale om en sammensat funktion...men svaret står i #4, borset fra at den kan skrives om til 1200/(8x+1)=h'(x)

Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.