Dansk

fremmedord

10. april 2006 af Mathias N (Slettet)
Sænkekasser = fodsved

Jordbær = knækbrød

sugeskiver = katteøje

snabelvaskeri = pibe

Svar #1
10. april 2006 af Mathias N (Slettet)

er disse ord rigtige?

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2006 af Romulus (Slettet)

Hmmm, ingen af ordene er fremmedord!

Vær venlig at præcisere.

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2006 af Mads (Slettet)

Og hvis det er slang, må jeg indrømme at jeg aldrig har hørt om dem...
Udtrykkene på hver sin side af lighedstegnet lader til at have uendeligt lidt med hinanden at gøre...

Så hvad er det helt præcist du spørger om?

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2006 af Græskar (Slettet)

Hvordan kan jordbær være knækbrød??


Er der andre end mig, der er forvirret?
Enig med #2.

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2006 af Græskar (Slettet)

Ja, det giver lidt mere mening hvis det er slang. Jeg har dog heller ikke hørt om dem.

Svar #6
10. april 2006 af Mathias N (Slettet)

det er rigtigt at det er slang men passer de ikke sammen hvad passer så sammen ?

Svar #7
10. april 2006 af Mathias N (Slettet)

Sænkekasser = knækbrød

eller = katteøje ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. april 2006 af TheKo (Slettet)

Det giver slet ikke mening - på nogen måde!

Svar #9
10. april 2006 af Mathias N (Slettet)

Kunne I anbringe navneord ud for de slangudtryk:

Navneord:
fodsved
knækbrød
katteøje
pibe

Slangudtryk:
Sænkekasser
Jordbær
sugeskiver
snabelvaskeri

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. april 2006 af Deschain (Slettet)

Jeg vil gætte på du sidder med samme opgave som der henvises til i #2 i følgende tråd?
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=196538&h

Svar #11
10. april 2006 af Mathias N (Slettet)

det ser det samme ud ja :) men er mine ord rigtige kunne ikke kontrollere det ?? og så skrive hvad jeg har gjort forkert

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. april 2006 af Deschain (Slettet)

Hmm jeg mener at røvrubin er slang for katteøje. Jeg ved ikke helt hvad der skal stå ud for sænkekasser, jordbær og sugeskiver.. Men vil tro at krydsfinér er slang for knækbrød og at pedalsyre er slang for fodsved? Folk må lige sige til hvis de er uenige!

Brugbart svar (0)

Svar #13
10. april 2006 af Duffy

Det er pærenæmt:


sømandsorgel = harmonika

spytharpe = mundharmonika

jammerkommode = klaver

hængemuleøl = hvidtøl

negersved = kaffe

kolbøttevand = spiritus

pedalsyre = fodsved

sænkekasser = sko

jordbær = næse

sugeskiver = fødder

tangenter = klaver

dørmåtte = sandkage

øjenkrykker = briller

snabelvaskeri = fuldskæg

fodsvedsmaskine = cykel

snotkoger = pibe

kvalmepind = cigar

krydsfinér = knækbrød

ørkenklodser = tænder

spagatvejr = isslag

tænkevorte = hoved

snublekyse = styrthjælm

skeletfotograf = røntgenlæge

røvrubin = katteøje



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #14
10. april 2006 af Deschain (Slettet)

#13
Det kan da ikke være helt rigtigt!! Du har klaver stående to gange..

Brugbart svar (0)

Svar #15
10. april 2006 af Duffy

OK - hva' så nu hr. Overdommer?


sømandsorgel = harmonika

spytharpe = mundharmonika

jammerkommode = klaver

hængemuleøl = hvidtøl

negersved = kaffe

kolbøttevand = spiritus

pedalsyre = fodsved

sænkekasser = sko

jordbær = næse

sugeskiver = fødder

tangenter = tænder

dørmåtte = fuldskæg

øjenkrykker = briller

snabelvaskeri = fuldskæg

fodsvedsmaskine = cykel

snotkoger = pibe

kvalmepind = cigar

krydsfinér = knækbrød

ørkenklodser = sandkage

spagatvejr = isslag

tænkevorte = hoved

snublekyse = styrthjælm

skeletfotograf = røntgenlæge

røvrubin = katteøje




Duffy ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #16
10. april 2006 af Deschain (Slettet)

jah nu er det så kun fuldskæg der står to gange.. og jeg er nu en frøken;)

Brugbart svar (0)

Svar #17
10. april 2006 af iB (Slettet)

#15
"snabelvaskeri = fuldskæg"

Den kan vist misforståes på en en lidt skummel homoerotisk måde...

;)

Brugbart svar (0)

Svar #18
10. april 2006 af Draagslag (Slettet)

#17

Haha, det' godt set (-;

Brugbart svar (0)

Svar #19
11. april 2006 af Deschain (Slettet)

#15
Men hvis man siger
snabelvaskeri = beværtning
ser resten meget rigtigt ud..

Skriv et svar til: fremmedord

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.