Matematik

Definitionsmængden

15. april 2006 af jurs (Slettet)
Hej.. Jeg sidder her med et problem, en aflevering HHX 2000 maj Har aldrig set sådan et spørgsmål før, så behøver virkelig hjælp!

I en virksomhed er de variable omkostninger V8X) i 1000kr bestemt ved
V(x) = 0,02x ( i 3) - 1,1x(i 2) + 28 x E [0,30]
hvor x er den producerde mængde i 1000kr.

A) gør rede for at V er voskende i hele sin Definitionsmængde

Omæstningen O(x) er bestemt ved
o(x) = -0,5x(i 2) + 24x , x E [0,30]
Dækningsbirdaget kan beregnes som omsætning minus de variable omkostninger

B) vis at dækningsbirdaget kan beskrives ved
D(x) = -0,02x(i 3) + 0,06x ( i 2) - 4x
Den kan jeg så godt regne ud hvad er..

men så c) Beregn i hvilken produktionsinterval dækningsbridaget er positivt?

Nogen som kan hjælpe`?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Hvilke dele af opgaven er det du har problemer med?

Svar #2
15. april 2006 af jurs (Slettet)

opgave A, og c har ingen ide om hvordan jeg skal starte?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Ad a)
Defferentier V og vis, at V' > 0 på hele domænet.

Ad c)
Bestem de x E [0, 30], for hvilke D > 0.

Svar #4
15. april 2006 af jurs (Slettet)

okay forstår ik hva jeg skal gøre.. men li meget så

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Hvad er det du ikke forstår? Jeg har jo skrevet det i #3.

Svar #6
15. april 2006 af jurs (Slettet)

okay nu har jeg
v´ (x)= 0,06x^2 - 2,2x + 28
Kan det passe?

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
Ja, det er korrekt.

Svar #8
15. april 2006 af jurs (Slettet)

super hehe...

Skriv et svar til: Definitionsmængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.