Kemi

Henfaldsskema for Rn-222

17. april 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)
Ja jeg har altså problemer med at finde henfaldsskemaet for Rn-222

Henfaldskonstanten er k=2,1*10(-6)s(-1)
Jeg skal så finde halveringstiden, men hvordan bruger man lommeregneren med disse tal?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2006 af Waterhouse (Slettet)

Der gælder følgende sammenhængen mellem k og t½:

k=ln(2)/t½

Svar #2
17. april 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

#1 - Og hvad skal det så sige? Undskyld, men er helt lost på det her område!

Svar #3
17. april 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Er der slet ingen der kan hjælpe her?

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2006 af Waterhouse (Slettet)

Du har henfaldskonstanten k oplyst til at være 2,1*10^(-6) s^(-1).

Kalder vi halveringstiden for t½, gælder der følgende sammenhæng:

k = ln(2)/t½ <=>

t½ = ln(2)/k

...herefter indsætter du blot k i formlen og udregner.

Svar #5
17. april 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Okay.. Men hvad er "ln" og "(2)" ?

Og skal jeg bare skrive k på lommeregneren, som du har skrevet der?

Og hvordan kan jeg inkludere t½ i formlen, når jeg IKKE kender halveringstiden?

Undskyld jeg er så dum lige nu, men fatter intet af det her, og det skal desværre afleveres i morgen!

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. april 2006 af Waterhouse (Slettet)

Har du aldrig arbejdet med radioaktivitet før?

ln er den naturlige logaritme, som er den logaritmefunktion der har grundtallet e. ln(2) er det tal man skal opløfte e til for at få resultatet 2.

...men det er som sådan uvigtigt, lige nu skal du bare skrive ln(2) på lommeregneren.

t½ = ln(2)/k = ln(2)/(2,1*10^(-6))

Så skulle der gerne stå halveringstiden på displayet på din lommeregner.

Svar #7
17. april 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Altså, vi har gennemgået det, men jeg har altid haft svært ved at forstå det!

Okay, hvis jeg skriver det på lommeregneren, kommer der til at stå 330070,086. Men er det timer, dage, måneder?

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. april 2006 af Waterhouse (Slettet)

Sekunder.


Svar #9
17. april 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Okay, mange mange tak!!
Hvad med henfaldsskemaet? Jeg er i tvivl om hvordan jeg skal takle det nemlig!

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. april 2006 af dnadan (Slettet)

find ud af om det er alfa, beta eller gamma henfald...
Derefter kan du så opskrive henfaldsskemaet...

Svar #11
17. april 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Okay, jeg er ret så sikker på at det er alfa henfald..

Men jeg aner ikk hvordan skemaet skal opstilles!

Brugbart svar (0)

Svar #12
17. april 2006 af dnadan (Slettet)

I din fysik bog( hvis det er Orbit 2: se på side 25,alfa henfald, og frem til 31, hvis du det er enten beta eller gamma)
Men det er nok en god ide at være sikker på at det er alfa henfald. Kig derfor igen i din fysik bog(Orbit2:20-21)
håber det kan bruges... jeg bliver nød til at smutte nu

Svar #13
17. april 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Jeg har ingen fysikbog! Det her er naturfag. Men jeg må prøve at finde ud af det!

Skriv et svar til: Henfaldsskema for Rn-222

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.