Matematik
parabel
18. april 2006 af
Stinnie (Slettet)
Hejsa.
Jeg har brug for hjælp til følgende opgave:
en parabel har ligningen y=x^2+bx+3, hvor b er et tal.
Bestem de b, for hvilke parablen har to skæringspunkter med førsteaksen.
Jeg er ikke lige så god til parabelopgave, selvom den her nok ikke er så svær. Så håber nogen vil hjælpe mig.
Jeg har brug for hjælp til følgende opgave:
en parabel har ligningen y=x^2+bx+3, hvor b er et tal.
Bestem de b, for hvilke parablen har to skæringspunkter med førsteaksen.
Jeg er ikke lige så god til parabelopgave, selvom den her nok ikke er så svær. Så håber nogen vil hjælpe mig.
Svar #1
18. april 2006 af Peden (Slettet)
Hvis den skal have to skæringspunkter med førsteaksen så skal diskriminanten være større end 0. (Hvis den var lig nul ville den have et skæringspunkt, og under nul, ville den ingen skæringspunkter have)
Du kender formlen for diskriminanten:
D = b^2- 4a * c
Du kender a og c:
D = b^2 - 4*1*3 = b^2-12
For at D skal blive større end nul ved du at b^2 skal være større end 12.
b^2 >= 12
Løs selv resten ;)
Du kender formlen for diskriminanten:
D = b^2- 4a * c
Du kender a og c:
D = b^2 - 4*1*3 = b^2-12
For at D skal blive større end nul ved du at b^2 skal være større end 12.
b^2 >= 12
Løs selv resten ;)
Skriv et svar til: parabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
