Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)
Lunø Ovne A/S
18. april 2006 af
Mass (Slettet)
Hey alle.
er i gang med en aflevering i eø, men kan ikke helt finde ud af det.. Hvis der er nogle der kan hjælpe, ville det være perfekt..
Håber at høre fra dig/jer.
er i gang med en aflevering i eø, men kan ikke helt finde ud af det.. Hvis der er nogle der kan hjælpe, ville det være perfekt..
Håber at høre fra dig/jer.
Svar #1
18. april 2006 af SomeOneMore (Slettet)
Fik selv 11 i den. Hvad er er problemet/problemerne? Og husk selv at prøve at komme med et forslag til hvordan du vil løse det. Så lære du mest, og jeg kan nemmere se hvilket niveau du ligger på i forhold til opgaven, og rette din misforståelser ;)
Svar #2
19. april 2006 af Mass (Slettet)
Det er investeringen der irritere mig. har prøvet at løde noget af den, men kan ikk helt..
Svar #3
19. april 2006 af SomeOneMore (Slettet)
Hvad er det ved investeringen du ikke kan finde ud af? Er det beregning af kapitalværdi ved kapitalværdimetoden?
Hvis det er det, skal du lave et lille skema, hvor du har følgende kolonner (lodret): År, Investering/scrapværdi, Indtjening, nettobetalingsstrøm, faktor, nutidsværdi. (eller hvis i bruger andre udtryk, f.eks. engelske).
Så skal du have 7 rækker (vandret), hvor du lister årene op, fra 0 til 6. I år 0 skrives investeringens samlede købsværdi, i år 6 scrapværdien. i år 1 til og med 6 skal du under indtjening skrive den besparelse/indtjening de har pr år ved anvendelse af maskinen. nettobetalingsstrømen er bare at lægge kolonnerne investering/scrapværdi og indtjening sammen. I Faktor kan du, hvis du benytter en bog med dette, slå op i rentetabellen "Tilbagediskonteringsfaktoren", eller berenge faktoren matematisk ved "(1+r)^-n", hvor r = renten (12 % <=> 0,12) og n = termin (år).
Nutidsværdien finder du ved at mulitplicere nettobetalingsstrømmen med faktoren. Alle tallene i nutidsværdi lægges sammen og du har kapitalværdien.
Husk at gøre det for begge maskiner, for at finde den der er mest lønsom
Hvis det er det, skal du lave et lille skema, hvor du har følgende kolonner (lodret): År, Investering/scrapværdi, Indtjening, nettobetalingsstrøm, faktor, nutidsværdi. (eller hvis i bruger andre udtryk, f.eks. engelske).
Så skal du have 7 rækker (vandret), hvor du lister årene op, fra 0 til 6. I år 0 skrives investeringens samlede købsværdi, i år 6 scrapværdien. i år 1 til og med 6 skal du under indtjening skrive den besparelse/indtjening de har pr år ved anvendelse af maskinen. nettobetalingsstrømen er bare at lægge kolonnerne investering/scrapværdi og indtjening sammen. I Faktor kan du, hvis du benytter en bog med dette, slå op i rentetabellen "Tilbagediskonteringsfaktoren", eller berenge faktoren matematisk ved "(1+r)^-n", hvor r = renten (12 % <=> 0,12) og n = termin (år).
Nutidsværdien finder du ved at mulitplicere nettobetalingsstrømmen med faktoren. Alle tallene i nutidsværdi lægges sammen og du har kapitalværdien.
Husk at gøre det for begge maskiner, for at finde den der er mest lønsom
Skriv et svar til: Lunø Ovne A/S
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
