Matematik
cirkelligning
20. april 2006 af
Mani4 (Slettet)
En cirkel har centrum i O(5,0) og radius 4
a) vis at cirklen går genne punkterne
A(1,0), B(5,4) og C(9,0)
b) gør rede for at cirkelbuen, der starter i A, går gennem B og eder i C, er graf for en funktion f med forskriften
f(x)=kvdr(-9+10x-x^2)+1
er det nok at besvare b ved:
Jeg Bruger cirkelligningen fra min opg. a) hvoraf
y^2 = 16-(x-5)^2 = -9+10x-x^2
Jeg kan se at y
y = f(x) = sqrt(-9+10x-x^2)
hvilket skulle vises.
a) vis at cirklen går genne punkterne
A(1,0), B(5,4) og C(9,0)
b) gør rede for at cirkelbuen, der starter i A, går gennem B og eder i C, er graf for en funktion f med forskriften
f(x)=kvdr(-9+10x-x^2)+1
er det nok at besvare b ved:
Jeg Bruger cirkelligningen fra min opg. a) hvoraf
y^2 = 16-(x-5)^2 = -9+10x-x^2
Jeg kan se at y
y = f(x) = sqrt(-9+10x-x^2)
hvilket skulle vises.
Svar #1
21. april 2006 af Roar2k6 (Slettet)
Opg A
Tegn vektorer fra punkt O til hhv A,B,C og udregn derefter vektorens længde
kvdr((x1-x2)^2+(y1-y2)^2)
Hvor (x1,y1) og (x2,y2) er kooordinaterne til O,A,B,C
Opg B
Jeg er ikke sikker på at jeg forstår dit problem, jeg prøver alligevel
Det hele handler om omskrivning
cirklens ligning (x-a)^2+(y-b)^2=r^2
hvor r=radius, (a,b)= centrums koordinater
f(x)=kvdr(-9+10x-x^2)
y^2=-9+10x-x^2
y^2-10x+x^2=-9
omskrivning til kvadrat sætninger
(y-0)^2+(x-5)^2=16
Det er din cirkels ligning...
Grunden til at grafen stopper i 9,0, at udsagnet kvdr(-9+10x-x^2) bliver et komplekst tal hvis x>9
Tegn vektorer fra punkt O til hhv A,B,C og udregn derefter vektorens længde
kvdr((x1-x2)^2+(y1-y2)^2)
Hvor (x1,y1) og (x2,y2) er kooordinaterne til O,A,B,C
Opg B
Jeg er ikke sikker på at jeg forstår dit problem, jeg prøver alligevel
Det hele handler om omskrivning
cirklens ligning (x-a)^2+(y-b)^2=r^2
hvor r=radius, (a,b)= centrums koordinater
f(x)=kvdr(-9+10x-x^2)
y^2=-9+10x-x^2
y^2-10x+x^2=-9
omskrivning til kvadrat sætninger
(y-0)^2+(x-5)^2=16
Det er din cirkels ligning...
Grunden til at grafen stopper i 9,0, at udsagnet kvdr(-9+10x-x^2) bliver et komplekst tal hvis x>9
Skriv et svar til: cirkelligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
