Matematik

hjælp til integralerne

20. april 2006 af kaki (Slettet)
Benyt stamfunktioner til at beregne integralerne


2x+3/x^2+ 3x+7 dx grænseværdierne er 1 og 0


(x+1)*(x+3)^5 dx grænseværdierne er1 og 0

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Nej, det skal vi ikke; det skal du!

Svar #2
20. april 2006 af kaki (Slettet)

det er sådan opg lyder jeg har regnet det ud men ville være sikker på om det passe

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Så skriv hvad du har fået, så vi kan tjekke det.

Svar #4
20. april 2006 af kaki (Slettet)

til den første har jeg brugt fomlen:


f'(x)*g(x) - f(x)*g'(x)/ (g(x))^2


og til den anden

f'(x) * g(x) + f(x) * g'(x)

er´det rigtigt????

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2006 af allan_sim

#2.
Så var det måske en idé at skrive dine resultater herinde....

I øvrigt skal du være omhyggelig med at sætte parenteser korrekt. Jeg har mine tvivl om, at det første integral er det, du egentlig har skrevet.

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Øhhh ... altså du skal lige gøre op med dig selv, om du vil integrere eller differentiere. ;-)

Svar #7
20. april 2006 af kaki (Slettet)

den første har jeg fået til :

(-2x^2+18x+23)/ (x^2+3x+7)^2

Svar #8
20. april 2006 af kaki (Slettet)

hmm det rigtigt

integral = stamfunktion

jeg har differentieret

Svar #9
20. april 2006 af kaki (Slettet)

er stresset derfor kluder en hel del :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. april 2006 af lany (Slettet)

Til den første, tror jeg du mener:

S(2x+3)/(x^2+ 3x+7) dx (S betyder integral)

Hvis det er det integral, du skal løse, skal du kigge i din bog efter noget med substitution.

Prøv det.

Svar #11
20. april 2006 af kaki (Slettet)

kan ikk er gået i stå

Brugbart svar (0)

Svar #12
20. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#11:
Hvor er du fået i stå?

Svar #13
20. april 2006 af kaki (Slettet)

ok den første:

jeg har gangen den øverste del ned dvs.
eks. (a/b)*a

så kommer der til at stå

a * b

så skal jeg finde en ny nedre og øvre



Svar #14
20. april 2006 af kaki (Slettet)

ok den første:

jeg har gangen den øverste del ned dvs.
eks. (a/b)*a

så kommer der til at stå

a * b

så skal jeg finde en ny nedre og øvre



Brugbart svar (0)

Svar #15
20. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#13:
Jeg forstår ikke hvad du med at du har ganget den øverste del ned.

Svar #16
20. april 2006 af kaki (Slettet)

derefter :

t= (x^2+3)
dt= 2x+3
½ dt = x+3dx


grænseværdierne er jo 1 og 0:
ny øvre:1^2+3 = 7
ny nedre= 11

Svar #17
20. april 2006 af kaki (Slettet)

glem indlæg 13 og 14

Svar #18
20. april 2006 af kaki (Slettet)

funktionen hedder:
((2x+3)/(x^2+3x+7))dx

Svar #19
20. april 2006 af kaki (Slettet)

t= (x^2+3x+7)
dt= 2x+3
½ dt = x+3dx


grænseværdierne er jo 1 og 0:
ny øvre:1^2+3*1+7 = 7
ny nedre= 11


du må også glemme indlæg 16 det er forkert

Brugbart svar (0)

Svar #20
20. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

En stamfkt. til (2x+3)/(x^2+ 3x+7) er
ln(|x^2+3x+7|) (= ln(x^2+3x+7) da den indre altid er positiv.)
Det skyldes, at stamfkt. til :
g'(x)*f(g(x)) jo er F(g(x)) hvor F(x) er stamfkt. til f(x). Og hvis du bruger x^2+ 3x+7 som g(x) og 1/x som f(x) så ser du netop at 2x+3 er g'(x). NU kan du så bare indsætte grænserne. Formel substitution er slet ikke nødvendigt.

Forrige 1 2 Næste

Der er 33 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.