Fysik

Termisk energi

19. juni 2021 af Toffie1 - Niveau: B-niveau

Hej. Nogen der kan vise/forklare mig, hvordan jeg beregner denne opgave?

En isklump på 0,45 kg og -15 oC opvarmes i en kogekedel. Efter 2 min har vandet temperatur på 20 oC. Kogekedlens elektriske effekt er 2,0 kW.  

1. Beregn, hvor meget energi, der kræver for at opvarme isen til 0oC. 

2. Beregn, hvor meget energi, der kræver for at smelte isen. 

3. Beregn, hvor meget energi, der kræver for at opvarme isen til 20oC. 

4. Beregn kogekedlens nyttevirkning


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2021 af mathon

               \small \begin{array}{lllr} \small \textbf{1.}\\& E_{-15\degree\rightarrow 0\degree}=\left ( 0.45\;kg \right )\cdot \left ( 2.0\;\frac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot (15\;K)&=&13.5\;kJ\\\\ \textbf{2.}\\& E_{smelt}=\left ( 0.45\;kg \right )\cdot\left ( 334\;\frac{kJ}{kg} \right )&=&150.3\;kJ\\\\ \textbf{3.}\\& E_{0\degree\rightarrow 20\degree}=\left ( 0.45\;kg \right )\cdot \left ( 4.2\;\frac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot (20\;K)&=&37.8\;kJ\\\\& E_{-15\degree\rightarrow 20\degree}=\left (13.5+150.3+37.8 \right )\;kJ&=&201.6\;kJ\\\\ \textbf{4.}\\& P_{nytte}=\frac{201.6\;kJ}{120\;s}&=&1.68\;kW\\\\& \eta =\frac{1.68\;kW}{2.0\;kW}=0.84&=&84\% \end{array}


Skriv et svar til: Termisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.