Matematik
dæmpede svingning..omskrvning
22. april 2006 af
ronit (Slettet)
er igang med en rapport om harmoniske og bl.a. beskrevet de dæmpede svininger, men har et lille problem når jeg skal finde en løsning til dennes differentialligning.. har fundet løsning når dæmpningen er lille(d
x(t) = c(1)(e^-0,5at)* cos(t(quad(-d))/2) + c(2)(e^-0,5at)* sin(t(quad(-d))/2)
og så er det, at man som oftest også støder på denne løsning:
x(t)= A(e^(-gamma)(t)) * sin(omega(t)+phi)
kan altså ikke finde ud af omskrivningen her...er der nogen der kunne hjælpe med det??? tak.. ved godt jeg har oprettet et nyt indlæg...men forstod ikke helt svaret før: https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=201059&h=omskrivning
x(t) = c(1)(e^-0,5at)* cos(t(quad(-d))/2) + c(2)(e^-0,5at)* sin(t(quad(-d))/2)
og så er det, at man som oftest også støder på denne løsning:
x(t)= A(e^(-gamma)(t)) * sin(omega(t)+phi)
kan altså ikke finde ud af omskrivningen her...er der nogen der kunne hjælpe med det??? tak.. ved godt jeg har oprettet et nyt indlæg...men forstod ikke helt svaret før: https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=201059&h=omskrivning
Svar #2
23. april 2006 af ronit (Slettet)
prøver lige igen....skal lidt bruge det til aflevering i morgen... :)
Skriv et svar til: dæmpede svingning..omskrvning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
