Matematik

gadeareal

24. april 2006 af figaro8 (Slettet)
Hej er lidt i tvivl ved denne opgave.

En bus har en længde på 13,7 meter, og en bredde på 2,55 dermed optager selve bussen 35 kvadratmeter.

En bus gadeareal er 2 meter bredere end den selv, og dobbelt så langt. Således at dets gadeareal på være : 2,55*2 = 5,1
13,7*2 = 27,4.

Gadeareal = 5,1 * 27,4 = 139,74

hvor mange kvadratmeter gadeareal optager en bus? mener de så at vi skal sige 35 kvadratmeter * 100/139,74 = 25%

eller skal man plusse 35 med 139,74?

Svar #1
24. april 2006 af figaro8 (Slettet)

ingen der lige ville hjælpe

Svar #2
24. april 2006 af figaro8 (Slettet)

sludder hvad det dog jeg skriver... når der står at gadearealet for bussen er to meter bredere end den selv, er det self ikke 2,55* 2, men 2,55 + 2 = 4,55 istedet. Men er det els den fremgangsmåde man skal bruge.

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2006 af Peden (Slettet)

Din første fremgangsmåde må være korrekt. Bussens skyggeareal er jo en del af gadearealet.

Svar #4
24. april 2006 af figaro8 (Slettet)

ok altså den der med 25%?

men så spørger de herefter igen, om et lige så dumt spørgsmål : beregn gadearealet pr. passager når bussen er fyldt? der kan være 95 i bussen, men forstår hvordan de vil have mig til det.

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2006 af Madsst (Slettet)

Når der står pr. er det det samme som gadeareal/passager. Så det er bare at dividerer antallet af passagerer op i gadearealet...

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2006 af Peden (Slettet)

Opgaven er i det hele tagt dårligt formuleret, hvis du altså har skrevet det ordret af, så det er fuldt forståeligt hvis du roder rundt i det.

Svar #7
24. april 2006 af figaro8 (Slettet)

tænkte jeg også på, men lød for simpelt hehe, men tak.

Svar #8
24. april 2006 af figaro8 (Slettet)

#6 ja jeg skriver ordret af fra hæftet, så ja, synes også det er dårligt formuleret.

Skriv et svar til: gadeareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.