Matematik

FUCK HVOR DET DRILLER MIG MEGET!!!

03. januar 2004 af SP anonym (Slettet)
HEJ MED JER ALLESAMMEN.. NOGET IRRITERER MIG MEGET.. Håber i vil hjælpe mig med det så jeg ikk bvanker hovedet mere i bordet...


det handlker om hvor mange dage der er fra de forskellige datoer.. det handler om renter.. så vidt jeg husker er der noget med at der kun er 30 dage pr. måned og første dag gælder ikke...

Hvorfor står der så i bogen at fra 16/6 - 1/8 = 60 dage.. det kan da ikk passe!! kan det???

hva så med dem her?? 16/9-28/11?
16/6- 1/8?
17/1-11/6?

HÅBER NOGEN VIRKELIG VIL HJÆLPE.. VENTER PÅ JERES SVAR FRA NU AF.. PÅ FORHÅND TAK

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2004 af MarieBS (Slettet)

Nej, det lyder da underligt. 60 dage kan ikke passe, så skulle der jo være nøjagtigt to måneder mellem de to datoer.

Ang, de andre opgaver, så synes jeg det er lettest først at finde ud af hvor mange hele måneder det drejer sig om, og derefter hvor mange dage der er udover det. For eksempel er der fra 16/9 til 16/11 to måneder, altså 60 dage. (Hvis du alstå holder fast i, at alle måneder har hverken mere eller mindre end 30 dage.) Fra 16/11 til 28/11 er der så 28 - 16 = 12 dage. Der er alstå i alt 60 + 12 = 72 dage mellem de to datoer. Prøv selv med de to sidste...

Håber jeg har forstået det rigtigt :)

Venligst
Marie

P.S. Jeg vil da gerne undskylde overfor alle, at jeg ikke har været aktiv på siden længe. Jeg har haft en god grund. Har lidt dårlig samvittighed over det though....

Svar #2
03. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Ok tusinde tak.. er meget med nu... en hva så med denne opgave her.. har prøvet lidt men haster lidt da..


Fra 11/6 1970 til 1982 står 12000kr. urørt i en bank, hvor beløbet forrentes med 11% p.a.
Hvor meget er kapitalen vokset til med rente og rentes rente, når renten tilskrives hver 11/6 og 11/12??

det er 12 år eller 144 måneder.. men håber nogen vil hjælpe mig med denne opg.. HÅBER DU STADIG ER HER MARIABS... PÅ FORHÅND TAK..


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2004 af Belief (Slettet)

Du skal bruge formlen:
K = K0 x (1+r)^n.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2004 af MarieBS (Slettet)

Ja, pointen i opgaven er jo nok, at renten i det første tilfælde tilskrives 13 gange, fordi datoen 11/6 er med i begge ender af perioden. I det sidste tilfælde tilskrives renten kun 12 gange. Så er det bare at sætte ind i renteformlen. Som jeg kender den hedder den
K = K0 * (1+r)^n
I denne opgave er K0 så lig med 12000kr og r er 0,11. n er naturligvis henholdsvis 13 og 12 for de to datoer.

Håber det hjalp :)
Marie



Svar #5
03. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Altså sådan her?? 12000*(1,11)^12???
jamen hva så?? siger man så bare 12000 gange 1,11 i 2. og gange igen 12?? er ikk helt med Altså hvordan skal man taste det ind i lommeregneeren?? hva skal man efter med (1,11)^ og 12?? skal de tal ganges eller hvad?? plzz hjælp

Svar #6
04. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

C'mon!!

Har vi fat i en gymnasie-blondine eller hvad...?? ; )

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. januar 2004 af Belief (Slettet)

Du skal taste:
12000x(1,11)^12
ind i lommeregneren. Det kan da ik´ være så svært :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. januar 2004 af Belief (Slettet)

Jeg har tastet det ind i lommeregneren for dig og
12000x(1,11)^12 = 41981.41


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. januar 2004 af MarieBS (Slettet)

Tegnet ^ betyder "opløftet til". 12 står altså i eksponenten. 1,11^12 er så det samme som 1,11 ganget med sig selv tolv gange. Der findes sandsynligvis en tast på din lommeregner med tegnet ^. Den skal du bare bruge.

Marie

Svar #10
04. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

hehe... ja i har!! en gymnasie blondine.. hehe.. MEN TAK FOR HJÆLPEN.. ER MED NU!! VI HAR BARE INTET HAFT OM DEN FORMEL DER.. MEN NU ER JEG MED!!! TAKKER FOR HELPEN.. MARIABS FORKLAREDE DET RIGTIG GODT FOR MIG.. OG JER RESTEN OGSÅ SELVFØLGELIG.. TAKKKER...

Skriv et svar til: FUCK HVOR DET DRILLER MIG MEGET!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.