Matematik

asymptoter

25. april 2006 af stumpL (Slettet)
f(x)=(x^2+6x-3)/(x+2)

begrundelse for at grafen for f netop har 2 asymptoter.

Hvordan skal jeg begrunde dette??

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2006 af Anotte (Slettet)

find de to asymptoters forskrifter, dermed har du jo begrundet det

Svar #2
25. april 2006 af stumpL (Slettet)

#1 det skal jeg jo som det næste...

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#1:
Nej! stumpL mangler stadig at vise, at det er de eneste to; bemærk ordet ``netop''.

Svar #4
25. april 2006 af stumpL (Slettet)

#3
ja og hvordan viser det det??

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2006 af Draagslag (Slettet)

Når tællers grad er én større end nævners grad er der skrå asymptote.

Den lodrette gør du rede for, ved at vise at et tal er rod i nævner, men ikke i tælleren.

Svar #6
25. april 2006 af stumpL (Slettet)

#5
ligningen for den slrå er så x=3
ligningen for den lodrette er så y=-2

eller hvad??

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Nej, lign. for den skrå er y=x+4 og den lodrette x=-2

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. april 2006 af Draagslag (Slettet)

# 6 Nej.

For at finde den skrå skal du lave polynimers division.

Prøv engang at se, hvad du har skrevet, og prøv om du kan se, hvad der er galt med dine svar. Er tilbage lige om lidt.

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

For at finde den skrå, så deler du nævner op i tæller; resultatet af divisionen (bortset fra evt. rest) er så den skrå asymptote.

x=-2 er lodret asympt. fordi det er et nævnernulpkt. og ikke et tællernulpkt.

Svar #10
25. april 2006 af stumpL (Slettet)

i min polynimers division bliver der
-11 til rest, hvad gør jeg med dem??

Brugbart svar (0)

Svar #11
25. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Differentiér dem...så er DE ude af verdenen.....

Svar #12
25. april 2006 af stumpL (Slettet)

#11
hvordan det??

Brugbart svar (0)

Svar #13
25. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Ej...spøg til side...det er en rest. Detbetyder jo bare at din funktion kan skrives som

f(x) = x+4-11/(x+2)

Og nu kan du se at x+4 bliver skrå asymptote. Resten er bare det der fortæller at asymptoten og din funktion ikke passer fuldstændig overens. Og det er jo også ok for det ER jo bare en asymptote...

Skriv et svar til: asymptoter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.