Andre fag

Er det fair at 19 unge er udvist fra deres gymnasie fordi de har hacket skolens computersystem?

26. april 2006 af Fassos (Slettet)
Er det fair at 19 unge er udvist fra deres gymnasie fordi de har hacket skolens computersystem?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2006 af Anotte (Slettet)

ja de kan sQ da bare holde fingerne for sig selv

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2006 af CHristina Jensen (Slettet)

Ja. Det er respektløst!

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2006 af jammal (Slettet)

#0: Hvornår er det sket? og hvor?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2006 af jammal (Slettet)

#0: Hvornår er det sket? og hvor?

Svar #5
26. april 2006 af Fassos (Slettet)

et par dage siden

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2006 af Banana-Jan (Slettet)

Ja, det er fair

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. april 2006 af Sofia :) (Slettet)

Hvorfor skulle det ikke være fair ? De havde jo ikke nogen særlig god grund til at hacke sig ind på skolens net. Hvad skulle skolen ellers have gjort med eleverne?
Jeg mener ikke at det skal kunne gå forbi dem, for så kan det lige pludseligt betale sig.

MVH,
Sofia

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. april 2006 af danielruhmann (Slettet)

På Birkerød gymnasium.

Men lectio er også sårbart, grundet at så mange lærere har adgang som administratorer. Og det er ganske let at lege med;)

Men nej, jeg synes ikke, det er fair, at de 19 elever nu selv skal betale for at komme til eksamen (500 pr eksamen + fuldt pensum).

Vedkommende, der har hugget kodeordet, bør selvfølgelig få med spanskrøret, men det er sgu hvad der nu engang sker.

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. april 2006 af Sofia :) (Slettet)

#8
Så du ser det bare som "drengestreger"?

Det ville jeg give dig ret i - hvis det havde været færre elever, men her har man jo haft en masse elever som har misbrugt et, efter min mening, ellers udmærket system. Det er jo ikke fedt gjort :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. april 2006 af danielruhmann (Slettet)

Nu ved jeg selvfølgelig ikke hvor meget insiderviden, du er i besiddelse af. Men hvad jeg har fået fortalt, så drejer det sig om 1-3 elever, der har lavet ballade mod skolens server, og dernæst er ca. 30 elever blevet bekendt med dette kodeord. 20 af dem har været dumme nok til at gå ind på skolens online fraværs- og karaktersystem; ud af disse 20, skulle der kun have været 4, der har ændret noget.

Blandt andet var der en, der virkelig havde hjernet den godt ud. Han havde lade sig få 17 % fravær, hvorefter han kom på særlige vilkår. Vores gode ven her valgte så at slette alt sit fravær - måske kan man finde ud af at hacke et password, men hvis man ikke kan tænke længere, så skal det fint, at det får konsekvenser. Men de 16 øvrige. Ak gode gud, lad dem dog være.

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. april 2006 af danielruhmann (Slettet)

Blandt andet = Blandt andre

Brugbart svar (0)

Svar #12
27. april 2006 af SomeOneMore (Slettet)

heh amen for lærer med alt for nemme koder til fraværs systemer, som ikke tænker på om de bliver afluret! ;)

Men bliver det opdaget, er jeg selvfølgelig enig i, at en udvisning er i orden, for et eller andet sted i skolens reglement står der sikkert (i hvert fald på min skole), noget med misbrug af systemet straffes med et eller andet blah blah blah..

Brugbart svar (0)

Svar #13
27. april 2006 af Doop_444 (Slettet)

Jeg er en elev der går på Birkerød Gymnasium, og har derfor været ret tæt på begivendhederne... bl.a. er der en fra min klasse der er blevet smidt ud...
DER ER INGEN DER HAR HACKET!!! det der er sket, efter hvad jeg sidst hørte, er et en lærer havde sat en computer til at gemme sit password, og ved et tilfælde var der så en elev der havde opdaget muligheden for at loge på lærens bruger...
Jeg mener at de der har været gjort brug af at ændre deres fravær skal smides ud, men folk (ca 15) der bare har kigget for at se om det virkelig passede at man kunne logge på syns jeg ikke skal straffes så hårdt...
Der er bl.a. en "rigtig" nørd der er blevet smidt ud, hvilket der ikke er noget hold i, han kunne ikke slå en flue ihjel...
er selvfølgelig svært for skolen at finde ud af hvem der helt præcist har gjort hvad, men der er altså hovedsagligt snakke om folk som havde det halvsvært (derfor høje fraværsprocenter, som nemt bliver fristet) som man nu smider ud... de får altså et til år i gymnasiet, med mindre de går i 3g, hvis de overhoved gider at starte igen... det går altså hårdt ud over nogen, som måske kunne ha haft en mildere straf, men stadig ha fortsat og ydet noget for samfundet... samtidig med at ha lært en oventlig lektie...

Hvad syns folk om at man måske sq opdele strafende eller skal alle i samme spand, da det er en for grov overtrædelse..?

En ting er sikkert, jeg vil savne en masse sød mennesker..! BG fortsætter nu alligevel..! =)

Brugbart svar (0)

Svar #14
27. april 2006 af Doop_444 (Slettet)

#10 har ret omkring vores gode ven, der valgte at slette alt sit fravær - og hvis han ikke havde gjort det var det ikke blevet opdaget... det er 100, jeg snakkede med en lærer om det, og han indrømmede det...

Brugbart svar (0)

Svar #15
27. april 2006 af Peden (Slettet)

Fint nok at de er blevet straffet. Sådan er det jo, hvis man er mand nok til at snyde, så må man tage straffen hvis man bliver opdaget.

MEN, det er fandme ikke hacking. Hacking er hvis nogen af omveje prøver at omgås et system og har held med det. Det der er sket her er at en lærer har været skødesløs med sit password mens der var fremvisning på en projektor. Dette gør det ikke lovligt, men den pågældende lærer skulle måske lige have en reprimande....

Brugbart svar (0)

Svar #16
27. april 2006 af graci (Slettet)

Den idiot lærer som har ladet sin password stå der, er sgu bare for dum. Alle de elevers fremtid er ødelagt, på grund af en fejltagelse. De bliver straffet alt for hårdt og så kalder man det for hacking! Gu det er hacking, har inspektøren og lærerne nogle ide om hvad hacking er!

Brugbart svar (0)

Svar #17
27. april 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Uden at kende hele omfanget af sagen, samt om det er hacking eller ej, hvilket er sagen uvedkommende i mine øjne, så er det fint de er smidt ud.

At en lærer (som jeg har forstået det) har sløset med sit password til skolens netværk, giver ingen ret overhovedet til at gå ind og ændre i fravær eller karakterer som det jo også kunne have været. Det er direkte svindel og ingen skal bilde mig ind at de ikke var klar over konsekvenserne. Det er det samme med eksamenssnyd, der er heller ingen som ikke ved at det får alvorlige konsekvenser.

At jeg f.eks. glemmer min nøgle i min hoveddør giver ingen ret til at gå ind i min bolig uanset hvad. At jeg er glemsom eller dum osv, gør ikke det mere legitimt.

De skal være glade for at de ikke bliver politianmeldt hvad man sagtens kunne gøre. Det ville forværre deres i forvejen ringe situation yderligere.

Brugbart svar (0)

Svar #18
27. april 2006 af jacobberget (Slettet)

Synes at en straf er fin nok - men ikke sådan en straf.
Hvis det er så let, at skaffe sig adgang til systemet, bør det være lærerne/administratorne der bør have en over fingrene.
Jeg mener at det er drengestreger, og at det ikke bør have konsekvenser for de drenges fremtidige muligheder i samfundet.

Brugbart svar (0)

Svar #19
27. april 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Ingen tvivl om at lærerne skulle have været mere op på mærkerne mht at beskytte password bedre, men jeg synes ikke det ændrer ved at de (eleverne) har bevidst udnyttet muligheden for at gå ind og begå fusk til egen vinding.

Drengestreger synes jeg heller ikke det er. Det ville det have været hvis de havde "nøjes" med at ændrer i en overskrift eller lign.

Omvendt kan man også sige at dem som har fusket for at forbedre deres fravær, kan spørge sig selv hvorfor de gjorde det. Når har pjækket så meget at man føler grund til at fuske kunne det være at man ikke var interesseret nok i at gå i gymnasiet. Ellers var der vel ingen grund til deres store fravær.

Brugbart svar (0)

Svar #20
27. april 2006 af Peden (Slettet)

#16:
Slap af mester, de får bare lov at gå op i fuldt pensum, ingens fremtid er ødelagt her.

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.