Matematik
Asymptote
04. januar 2004 af
SKB85 (Slettet)
Hej Studi brugere...
Håber at få lidt hjælp til denne her opgave.
Arbejdsprocesser udføres ofte mere effektivt, efterhånden som udøveren af arbejdet får større erfaring. I en model for arbejdsprocessers effektivitet gælder, at f(t), som funktion af den tid t(uger) udøveren har været beskæftiget med arbejdet, er gived ved
f(t) = 1,00 – 0,60 * 0,9^t , t >=0
Vis at grafen for f har en asymptote og bestem en ligning for denne
På forhånd tak...
Håber at få lidt hjælp til denne her opgave.
Arbejdsprocesser udføres ofte mere effektivt, efterhånden som udøveren af arbejdet får større erfaring. I en model for arbejdsprocessers effektivitet gælder, at f(t), som funktion af den tid t(uger) udøveren har været beskæftiget med arbejdet, er gived ved
f(t) = 1,00 – 0,60 * 0,9^t , t >=0
Vis at grafen for f har en asymptote og bestem en ligning for denne
På forhånd tak...
Svar #1
04. januar 2004 af krelle (Slettet)
kan du ikke lige skrive f(t) op lidt mere "overskueligt"? så skal jeg nok hjælpe dig
Svar #2
04. januar 2004 af SKB85 (Slettet)
Der skulle have stået....
f(t) = 1,00 - 0,60 * 0,90^t , t>0
f(t) = 1,00 - 0,60 * 0,90^t , t>0
Svar #3
04. januar 2004 af krelle (Slettet)
nu har jeg ingen lommeregner ved min side.
Men forestil dig 0,6*0,9^t når t-> uendelig. så går det mod 0, er du med? så må der altså gælde at for f(t) at:
f(t)-> 1 for t-> uendelig.
Og ligningen er så y=1
Men forestil dig 0,6*0,9^t når t-> uendelig. så går det mod 0, er du med? så må der altså gælde at for f(t) at:
f(t)-> 1 for t-> uendelig.
Og ligningen er så y=1
Skriv et svar til: Asymptote
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
