Matematik

h_c

30. april 2006 af Bjarkee (Slettet)
Hej,
Jeg kan ikke lige finde ud af denne opgave:

I en retvinklet trekant kendes kateterne a = 3,1 og b = 4,7.

Svar #1
30. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

ups: glemte selve spørgsmålet:

a) Beregn længden af hypotenusen. (lavet)

b) Beregn trekantens areal. (Lavet)

c) Beregn længden af h_c. Hvordan gør jeg det?

På forhånd tak...
Bjarkee

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2006 af Benjamin. (Slettet)

Ved h_c dannes to nye retvinklede trekanter. Den ene med hypotenusen a, den anden med hypotenusen b. Du skal bare bruge:
sin(v) = modstående/hosliggende
Først i den store trekant for at finde enten vinkel A eller vinkel B og derefter i en af de mindre trekanter bare i en omskrevet udgave.

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2006 af Benjamin. (Slettet)

#2 Rettelse:
sin(v) = modstående/hypotenusen
Selvfølgelig... Det gik lidt for stærkt.

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2006 af allan_sim

#0.
Arealformlen for trekanten gælder, uanset hvordan du vender trekanten.
Du kender alle sider i trekanten, og du har udregnet arealet.

Derfor kan du indsætte de kendte størrelse i arealformlen og isolere h_c.

Svar #5
30. april 2006 af Bjarkee (Slettet)

#3) Skal jeg såskrive:

L * B / 2 = h_c

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. april 2006 af Benjamin. (Slettet)

#5 Hvis du vil gøre som der bliver foreslået i #4, skal du skrive:
T = ½a*b
T = ½c*h_c
<=> h_c = 2T/c

Skriv et svar til: h_c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.