Matematik

Stamfunktion

03. maj 2006 af Mars Volta (Slettet)
Hejsa,

Hvad er stamfunktionen til (x+1)/x ?

Jeg kan ik få det til at gå op!

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2006 af Madsst (Slettet)

(x+1)/x=1+1/x

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2006 af sontas (Slettet)

du kan prøve noget partiel int.

g(x) = x+1 => g'x = 1
f(x) = 1/x => F(x) = lnx

S(x+1)/x * dx = (x+1)*lnx - S ln(x)*dx = lnx*(x+1) - (ln|x|*x-x) =lnx+x

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2006 af sontas (Slettet)

ja okay så føler man sig lidt dum #1 :D:D, men samme resultat jo!

Svar #4
03. maj 2006 af Mars Volta (Slettet)

Hvis jeg differentiere 1+1/x så får jeg da ik (x+1)/x.... Kan ik følge dig

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

(x+1)/x=1+1/x

S 1 + 1/x
= x + lnx + k

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2006 af sontas (Slettet)

du skal ikke differentiere noget som helst. i #1 omskriver han simpelthen bare den funktion, som du skal integrere, så det bliver lettere at se hvad stamfunktionen er til funktionen.

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

Sontas: Hvorfor skriver du kun lnx+x og ikke lnx+x+k

Svar #8
03. maj 2006 af Mars Volta (Slettet)

Jeg kan ik følge nogen af jer :s

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. maj 2006 af sontas (Slettet)

#7 Ja, jeg mangler integrationskonstanten, my bad!

Svar #10
03. maj 2006 af Mars Volta (Slettet)

Nu er jeg med :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
03. maj 2006 af Jakobmp (Slettet)

#9:

Det er helt okay :)

Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.