Matematik
fremskrivningsfaktor
09. maj 2006 af
bjerring (Slettet)
jeg er igang med at forberede til mundtlig matematik eksamen og har fået nogen eksempler på eksamensprøgsmål.
Procent og rentesregning:
Den ene er redegør for begrebet fremskrivningsfaktor.
jeg har selv skrevet.
1+r = fremskrivninsfaktor, når rentefod er r.
Det er tallet man ganger kapitalen med for at lægge en % til.
Så har jeg lavet et eksempel.
Hvad kan jeg mere skrive og er der meget mere at fortælle.
2 spørgsmål: gør rede for renteformlen og gennemsnitlig årlig rente, gerne med udgangspunkt i et konkret eksempel.
Der har jeg skrevet:
renteformel = kapitalfremskrivningsformel
K=Ko(1+r)
ja så er jeg faktisk skrevet en masse vrøvl nu jeg læser det igennem, så kan godt bruge lidt fif eller råd her til også.
og det er ikke fordi jeg ikke kan finde ud af at regne det, for det har jeg intet problem med det er bare det med at få skrevet det med ord og få det ned på et papir.
Så kom endelig med hvad der falder jer ind og mener man burde fortælles til eksamen
Procent og rentesregning:
Den ene er redegør for begrebet fremskrivningsfaktor.
jeg har selv skrevet.
1+r = fremskrivninsfaktor, når rentefod er r.
Det er tallet man ganger kapitalen med for at lægge en % til.
Så har jeg lavet et eksempel.
Hvad kan jeg mere skrive og er der meget mere at fortælle.
2 spørgsmål: gør rede for renteformlen og gennemsnitlig årlig rente, gerne med udgangspunkt i et konkret eksempel.
Der har jeg skrevet:
renteformel = kapitalfremskrivningsformel
K=Ko(1+r)
ja så er jeg faktisk skrevet en masse vrøvl nu jeg læser det igennem, så kan godt bruge lidt fif eller råd her til også.
og det er ikke fordi jeg ikke kan finde ud af at regne det, for det har jeg intet problem med det er bare det med at få skrevet det med ord og få det ned på et papir.
Så kom endelig med hvad der falder jer ind og mener man burde fortælles til eksamen
Svar #1
09. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)
Til den sidste formel:
Husk at opløfte i x'ende potens, dvs,
K = K(0)*(1 + r)^x
Husk at opløfte i x'ende potens, dvs,
K = K(0)*(1 + r)^x
Svar #2
09. maj 2006 af ibibib (Slettet)
1) Du kan bestemme fremskrivningsfaktoren for 2 og flere år (tidsenheder).
Det hedder også omregning af rente fra et tidsrum til et andet tidsrum.
Du kan benytte fremskrivningsfaktoren til at vise renteformlen og til at vise formlen for gennemsnitlig årlig rente.
Det hedder også omregning af rente fra et tidsrum til et andet tidsrum.
Du kan benytte fremskrivningsfaktoren til at vise renteformlen og til at vise formlen for gennemsnitlig årlig rente.
Skriv et svar til: fremskrivningsfaktor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
