Matematik

vektorregning

13. maj 2006 af Englebassen (Slettet)
2001

Om to vektorer a og b gælder, at
/a/=1 /b/=3 og vinkel det(a,b)=150 grader

- beregn gradtallet for vinklen mellem vektorene a+b og a-b

hvordan finder jeg hvad a og b er når jeg kukn har disse oplysninger til rådighed??+

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

For at finde koordinaterne til a og b, kan du vælge et koordinatsystem, således at en af de to vektorer er parallel med førsteaksen. Hvis du vælger a, så må a=(1,0) og da du kender vinklen mellem a og b samt længden af b, kan du nu også bestemme koordinaterne til denne vektor.

Svar #2
13. maj 2006 af Englebassen (Slettet)

synes bare det bliver lidt upræcist, skal jeg tegne det og måle vinklen med vinkelmåler?

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2006 af sontas (Slettet)

Er vinklen mellem de a og b 150 grader, eller er deres determinant 150?

Svar #4
13. maj 2006 af Englebassen (Slettet)

ja det forstår jeg heller ikke helt selv men i bogen står der sådan et vinkeltegn foran det(a,b)= 150 grader... hjælper det?

Svar #5
13. maj 2006 af Englebassen (Slettet)

Er der ikke en der kan hjælpe, forstår det virkelig ikke....

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2006 af sontas (Slettet)

Jeg tror du kan løse opgaven sådan her, men jeg skal vist have læst på min vektorregning... :

a*b = cos150*3
da |a| =1, |b| =3
(a+b)*(a+b) = |a+b|^2 = |a|^2+|b|^2+2ab
(a-b)*(a-b)= |a-b|^2 = |a|^2+|b|^2-2ab
=>|a+b| = sqrt (10+2*cos150*3)
=>|a-b| = sqrt(10-2*cos(150)*3)

(a+b)*(a-b) = |a|^2-|b|^2 = -8
dvs
cosv =
(-8) /( (sqrt(10+2*cos150*3))
sqrt(10-2*cos(150)*3))) => v = 159,73grader


Svar #7
13. maj 2006 af Englebassen (Slettet)

Tak for hjælpen, nu passer det med facit

Skriv et svar til: vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.