Matematik
Opg. med andengradspolynomium
13. maj 2006 af
LiquerEyes (Slettet)
Hej!
Er der nogen, der har tid og lyst til at hjælpe mig? Jeg sidder med en opgave, der lyder sådan her:
Et andengradspolynomium p er bestemt ved:
p(x)=ax^2+bx+c
Der oplyses at p(0)=5 og p'(0)=3, samt diskriminanten er 49
Bestem tallene a,b og c
Bestem rødderne.
Jeg har fundet c (tror jeg), da jeg mener man skal gøre sådan her:
p(0)=a*o^2+b*0+c=5, da bliver c=5 eller hva? Rødderne kan jeg godt finde, bare jeg har a og b, men problemet er, at jeg ikke ved hvordan...
Håber du kan hjælpe!
Mvh.
LiquerEyes
Er der nogen, der har tid og lyst til at hjælpe mig? Jeg sidder med en opgave, der lyder sådan her:
Et andengradspolynomium p er bestemt ved:
p(x)=ax^2+bx+c
Der oplyses at p(0)=5 og p'(0)=3, samt diskriminanten er 49
Bestem tallene a,b og c
Bestem rødderne.
Jeg har fundet c (tror jeg), da jeg mener man skal gøre sådan her:
p(0)=a*o^2+b*0+c=5, da bliver c=5 eller hva? Rødderne kan jeg godt finde, bare jeg har a og b, men problemet er, at jeg ikke ved hvordan...
Håber du kan hjælpe!
Mvh.
LiquerEyes
Svar #1
13. maj 2006 af Deschain (Slettet)
Hvis du har at
p(x)=ax^2+bx+c
ved du at
p'(x)=2ax+b
Så kan du indsætte p'(0)=3 og på den måde finde b.
Endelig har du at
d=b²-4ac=49
Her indsætter du bare b og c og isolerer så a.
p(x)=ax^2+bx+c
ved du at
p'(x)=2ax+b
Så kan du indsætte p'(0)=3 og på den måde finde b.
Endelig har du at
d=b²-4ac=49
Her indsætter du bare b og c og isolerer så a.
Skriv et svar til: Opg. med andengradspolynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
