Matematik

Hjælp til Bevis

15. maj 2006 af kim19 (Slettet)
Jeg har 2 spørgsmål til beviset
y2-y1
a= -----
x2-x1

Beviset starter sådan her:

a*x1+b = y1
a*x2+b = y2

så får vi følgende ligning:

(a*x2+b)-(a*x1-b) = y2 - y1

Så kommer mit spørgsmål
Hvorfor skal der lige være - mellem de 2 parenteser og hvorfor er det ene b et -b ?

Håber en kan hjælpe. Tak

Svar #1
15. maj 2006 af kim19 (Slettet)

lige for en sikkerheds skyld betyder
* = gange

Svar #2
15. maj 2006 af kim19 (Slettet)

sorry har lige set af fordi det sidst b er et -b er selvfølgelig når man ophæver parentesen, men hvorfor skal der være - mellem de 2 parenteser ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2006 af MacMadsen (Slettet)

Uden skal gøre mig klog på det...
Så det er fordi du trækker de to ligninger fra hinanden, ikke? Og derfor - mellem paranteserne.

Svar #4
15. maj 2006 af kim19 (Slettet)

Tak og til allersidst så har man

a*(x2-x1)= y2-y1

Da vi har forudsat x1 og x2 er forskellige. Derfor kan vi dividere med det på begge sider af lighedstegnet og så får vi
y2-y1
a -----
x2-x1

Kan ikke lige se hvordan man skal dividere det på begge sidder for af få det ønskede resultat en der vil skære det lidt ud i pap og skrive det for mig

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2006 af MacMadsen (Slettet)

a*(x2-x1)=y2-y1 <=>
a*(x2-x1)/(x2-x1)=(y2-y1)/(x2-x1),
da (x2-x1)/(x2-x1) = 1 bliver resultatet
a*1=(y2-y1)/(x2-x1),
og a*1 = a

/ er symbolet for dividere


Svar #6
15. maj 2006 af kim19 (Slettet)

Mange Tak

Svar #7
15. maj 2006 af kim19 (Slettet)

Hvis vi så skal isolere B i formlen

a*x1+b = y1

så træker vi vel bare a*x1 fra på begge sider af lighedstagnet ik ?

sådan her:

-(ax1)+ (ax1)+b = y1 -(ax1)

så får vi vel:

b=y1-ax1

er dette gjort rigtig ved af sætte dem i parenteser eller ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. maj 2006 af Nithelizius (Slettet)

du skal huske at sige at grunden til at du dividerer med det på begge sider er fordi de er forskellige, men langt vigtigere fordi de er forskellige fra 0..

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. maj 2006 af Nithelizius (Slettet)

mht til #7 skal du jo bare sige at du bruger et af punkterne til at finde b, jeg skal ikke udtale mig om det men tror ikke at man kan gøre det sådan..

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. maj 2006 af lany (Slettet)

#7: Beregningen er helt korrekt! Du vælger iøvrigt naturligvis selv, hvilket af de to punkter, du vil benytte til at finde b.

Svar #11
15. maj 2006 af kim19 (Slettet)

Tak til alle

Skriv et svar til: Hjælp til Bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.