Matematik
vektorfunktion
15. maj 2006 af
Gimmie (Slettet)
I et koordinatsystem i planen bevæger et punkt P(x,y) sig, således at der til tidspunktet t gælder
x=t^2-2
y=t-t^3
a) Beregn koordinatsættet til hvert af de punkter, hvori banekurven skærer en af koordinatsystemets akser.
b) Kurven har et dobbeltpunkt Q, det vil sige et punkt, der svarer til to forskellige værdier af t.
Gør rede for, at banekurvens to tangenter i Q er ortogonale.
c) Beregn koordinatsættet til hvert af de punkter, hvori banekurven har en tangent, der er parallel med vektoren a= (-1 over 1)
I a) ved jeg at jeg skal sætte x(t) og y(t) lig med 0, men får simpelthen noget mærkeligt i forhold til når jeg tegner det ind på lommeregneren.
Ud fra det jeg har regnet er skærringspunkterne (0,-kvadratrod 2), (0,kvadratrod 2), (-2,0) og (-1,0).
Men kan heller ikke se hvordan det passer med det næste..
Håber virkeligt der er nogle som kan hjælpe med bare noget af det!! Er rimeligt lost lige nu nemlig og skal til eksamen på torsdag:-/
x=t^2-2
y=t-t^3
a) Beregn koordinatsættet til hvert af de punkter, hvori banekurven skærer en af koordinatsystemets akser.
b) Kurven har et dobbeltpunkt Q, det vil sige et punkt, der svarer til to forskellige værdier af t.
Gør rede for, at banekurvens to tangenter i Q er ortogonale.
c) Beregn koordinatsættet til hvert af de punkter, hvori banekurven har en tangent, der er parallel med vektoren a= (-1 over 1)
I a) ved jeg at jeg skal sætte x(t) og y(t) lig med 0, men får simpelthen noget mærkeligt i forhold til når jeg tegner det ind på lommeregneren.
Ud fra det jeg har regnet er skærringspunkterne (0,-kvadratrod 2), (0,kvadratrod 2), (-2,0) og (-1,0).
Men kan heller ikke se hvordan det passer med det næste..
Håber virkeligt der er nogle som kan hjælpe med bare noget af det!! Er rimeligt lost lige nu nemlig og skal til eksamen på torsdag:-/
Skriv et svar til: vektorfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
