Oldtidskundskab

Odysseen, 9. sang

17. maj 2006 af styrmand (Slettet)
Jeg har et spørgsmål til Odysseens 9. sang.
I v. 553-555 står der følgende:

"Men han tog ikke mod offeret. Det var fremdeles han agt at lade mig miste min hele flåde af hurtige skibe og samtlige tro kammerater"

Hvad menes der med dette? Det er naturligvis Odysseus der taler om guden Zeus. Jeg forstår bare ikke hvorfor Zeus vender ham ryggen. Er Zeus ikke med på Odysseuses side?

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. maj 2006 af mettma (Slettet)

er det ikke fordi at zeus var en hård/streng gud? det var athene der hele tiden havde medlidenhed med odysseus og det var også hende som ofte forsøgte at overtale zeus til at give odysseus "medvind" (poseidon stod bare i vejen for dette).
Det kunne også være fordi hans offer ikke var tilfredsstillende.

men jeg er ikke sikker. Skal ikke til oldeksamen så jeg er ikke helt opdateret med netop de sider du lige nævner, så det er lidt svært for mig at sætte mig ind i, men det er mine bud hvis du kan bruge dem. held og lykke!

Brugbart svar (1)

Svar #2
17. maj 2006 af Marcus (Slettet)

Jeg vil som #1 også tro at det er fordi Zeus indtager den hårde rolle i sagen mod Odysseus i Odysseen. Han er jo den patriakalse gud, som skal sørge for at kosmos opretholdes, og så vidt jeg husker (vi har ikke læse odyseen) så har Odysseus trodset guderne (hybris), så Zeus bliver nødt til at straffe Odysseus og hans mænd.

Brugbart svar (1)

Svar #3
20. maj 2006 af Pille (Slettet)

han har placeret sig selv på linje med guderne og benægtet frygt for zeus, det straffes han nu for.

Skriv et svar til: Odysseen, 9. sang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.