Matematik
Sandsynlighedsregning
11. januar 2004 af
SP anonym (Slettet)
Jeg vil gerne have hjælp til følgende opgave:
En fabrik har tre maskiner A, B og C til fremstilling af skruer. Det viser sig, at 5 % af A's produktion, 6 % af B's produktion og 3 % af C's produktion er defekt. Man udtager en stikprøve på 2 skruer blandt A's produktion.
Jeg skal nu bestemme sandsynligheden for, at begge skruer er fejlfri, og for, at én skrue er fejlfri og én er defekt.
Jeg ved ikke lige hvordan jeg skal gøre, så jeg vil blive meget glad for lidt hjælp.
En fabrik har tre maskiner A, B og C til fremstilling af skruer. Det viser sig, at 5 % af A's produktion, 6 % af B's produktion og 3 % af C's produktion er defekt. Man udtager en stikprøve på 2 skruer blandt A's produktion.
Jeg skal nu bestemme sandsynligheden for, at begge skruer er fejlfri, og for, at én skrue er fejlfri og én er defekt.
Jeg ved ikke lige hvordan jeg skal gøre, så jeg vil blive meget glad for lidt hjælp.
Svar #3
13. januar 2004 af 404error (Slettet)
Det må antages, at trækningerne er uafhængige. I så fald
P(skrue defekt)=0.06
P(skrue fejlfri)=1-P(skrue defekt)=0.94.
Hvad er da
P(fejlfri,fejlfri) og
P(fejlfri,defekt)?
P(skrue defekt)=0.06
P(skrue fejlfri)=1-P(skrue defekt)=0.94.
Hvad er da
P(fejlfri,fejlfri) og
P(fejlfri,defekt)?
Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
