Matematik
Forskrifter
17. maj 2006 af
Am0k (Slettet)
God aften.
Jeg skal bruge lidt hjælp ang. forskrifter. Opgaven lyder således:
Bestem forskrifter for f ¤ g og g ¤ f, når
1) f(x) =2x^2 - 1 og g(x) = 2-3x^2
2) f(x) = √x-2 og g(x) = x^2 + 1
Nogen der kan forklare mig hvad opgaven går ud på, og hvordan man løser den?
På forhånd tak
Jeg skal bruge lidt hjælp ang. forskrifter. Opgaven lyder således:
Bestem forskrifter for f ¤ g og g ¤ f, når
1) f(x) =2x^2 - 1 og g(x) = 2-3x^2
2) f(x) = √x-2 og g(x) = x^2 + 1
Nogen der kan forklare mig hvad opgaven går ud på, og hvordan man løser den?
På forhånd tak
Bestem forskrifter for f o g og g o f, når
1) f(x) =2x^2 - 1 og g(x) = 2-3x^2
2) f(x) = √x-2 og g(x) = x^2 + 1
Nogen der kan forklare mig hvad opgaven går ud på, og hvordan man løser den?
På forhånd tak
(f o g)(x) = f(g(x))
og
(g o f)(x) = g(f(x))
så
1) f(x) = 2x^2 - 1 og g(x) = 2-3x^2
(f o g)(x) = f(g(x)) = 2(2-3x^2)^2 - 1 =
7-24x^2+18x^4
--------------
(g o f)(x) = g(f(x)) =
2-3(2x^2 - 1)^2 = -1-12*x^4+12*x^2
Tjah, well lav nu selv den næste
2) f(x) = sqrt(x-2) og g(x) = x^2 + 1
...
Duffy
1) f(x) =2x^2 - 1 og g(x) = 2-3x^2
2) f(x) = √x-2 og g(x) = x^2 + 1
Nogen der kan forklare mig hvad opgaven går ud på, og hvordan man løser den?
På forhånd tak
(f o g)(x) = f(g(x))
og
(g o f)(x) = g(f(x))
så
1) f(x) = 2x^2 - 1 og g(x) = 2-3x^2
(f o g)(x) = f(g(x)) = 2(2-3x^2)^2 - 1 =
7-24x^2+18x^4
--------------
(g o f)(x) = g(f(x)) =
2-3(2x^2 - 1)^2 = -1-12*x^4+12*x^2
Tjah, well lav nu selv den næste
2) f(x) = sqrt(x-2) og g(x) = x^2 + 1
...
Duffy
Skriv et svar til: Forskrifter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
