Matematik
linier ortogonale
18. maj 2006 af
stumpL (Slettet)
l: 3x-y=2
m: ax+6y=12
beregn a,så linierne er ortogonale.
hvordan løses denne??
(opgave uden hjælpemidler)
m: ax+6y=12
beregn a,så linierne er ortogonale.
hvordan løses denne??
(opgave uden hjælpemidler)
Svar #1
18. maj 2006 af ibibib (Slettet)
a·c=-1, hvor a og c er hældningskoefficienten for hver af linjerne.
Svar #2
18. maj 2006 af stumpL (Slettet)
jeg skal vel isolere y i begge ligninger først..
l: y=3x-2
m: 6y=-ax+12 <=> y=-(a/6)x+2
3*(-a/6)=-1
-a/6=-1/3
-a=(-1/3)*6
l: y=3x-2
m: 6y=-ax+12 <=> y=-(a/6)x+2
3*(-a/6)=-1
-a/6=-1/3
-a=(-1/3)*6
Skriv et svar til: linier ortogonale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
