Matematik
0-reglen?
20. maj 2006 af
gittemaja (Slettet)
hvad er nul reglen, fx i dette eksempel:
2x^2-3x=0
2x^2-3x=0
Svar #2
20. maj 2006 af Sansnom (Slettet)
sæt x uden for parentes.
Nul-reglen siger,
ab=0 <=> a=0 v b=0
Nul-reglen siger,
ab=0 <=> a=0 v b=0
Svar #4
20. maj 2006 af jammal (Slettet)
Hey..
Du har fælles faktor namely x, der går i både 2x^2 og 3x . Sæt derfor x udenfor parantes:
ved at omskrive 2x^2-3x=0 til
x ( 2x-3) = 0
reglen siger at enten er x = 0
eller er 2x-3 =0 da produktet må give nul.
Du har fælles faktor namely x, der går i både 2x^2 og 3x . Sæt derfor x udenfor parantes:
ved at omskrive 2x^2-3x=0 til
x ( 2x-3) = 0
reglen siger at enten er x = 0
eller er 2x-3 =0 da produktet må give nul.
Svar #6
20. maj 2006 af Ferguson (Slettet)
I eksemplet står 2*x*x-3*x=0. Du kan så sætte x uden for parentes så der står x*(2x-3)=0. Som der står i #2 siger 0-reglen nu x=0 og (2x-3)=0 så x=0 v x=1,5
Skriv et svar til: 0-reglen?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
