Matematik

hjælp 2gradlingning

21. maj 2006 af nybroe (Slettet)
p(x) = ax²+bx+c

oplyses at p(O)=5 og p'(O)=3 og d=49

bestem tallene a b c

resultater a=-2 og b=3 og c=5

jeg har fundet b og c men jeg kan ikke finde udaf at udregne a=-2

håber du kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2006 af allan_sim

#0.
d=b^2-4ac
49=3^2-4*a*5
49=9-20a

Isolér a.

Svar #2
21. maj 2006 af nybroe (Slettet)

det har jeg gjort men facit skulle give -2
jeg får 4,5
det er det jeg ikke forstår

Svar #3
21. maj 2006 af nybroe (Slettet)

har fundet ud af det

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2006 af Maelkeboette (Slettet)

49=9-20*a
49-9=9-20*a-9
40=20*a
40/-20=(20*a)/20
-2=a

Svar #5
21. maj 2006 af nybroe (Slettet)

rigtig mange tak for hjælpen
jeg havde lavet en regnefejl

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. maj 2006 af Maelkeboette (Slettet)

Det kan ske for selv den bedste.. :-) Men du fandt den jo selv.. ;-)

Skriv et svar til: hjælp 2gradlingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.