Matematik
Parabler og andengradsligning.
12. januar 2004 af
hc-riis (Slettet)
X Jeg har opgaven:
Angiv ligningen på formen y = ax^2+bx+c, for de parabler der går gennem: (1,0), (5,0) og (0,3)
Jeg ved dog så meget, at C = 3 da det er punktet den skærer y-aksen. Så er problemet bare at fidne A og B. Det er vidst noget med a(x-rod1)(x-rod2). Rødderne er henholdsvis 1 og 5. Jeg har fået svaret på opgaven, men vil gerne have noget ud af opgaven også. Så hvis der var en der kunne give mig mellemregningerne og foklare fremgangsmåde til at finde a og b. Svaret er: Y = 3/5x^2 - 18/5x + 3.
På forhånd tak.
Mvh HC.
Angiv ligningen på formen y = ax^2+bx+c, for de parabler der går gennem: (1,0), (5,0) og (0,3)
Jeg ved dog så meget, at C = 3 da det er punktet den skærer y-aksen. Så er problemet bare at fidne A og B. Det er vidst noget med a(x-rod1)(x-rod2). Rødderne er henholdsvis 1 og 5. Jeg har fået svaret på opgaven, men vil gerne have noget ud af opgaven også. Så hvis der var en der kunne give mig mellemregningerne og foklare fremgangsmåde til at finde a og b. Svaret er: Y = 3/5x^2 - 18/5x + 3.
På forhånd tak.
Mvh HC.
Skriv et svar til: Parabler og andengradsligning.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
