Matematik

fælles faktor

22. maj 2006 af gittemaja (Slettet)
sæt fælles faktor uden for parantes i følgende udtryk: k=30x+15y-5z.

hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2006 af lany (Slettet)

Hvad kunne en fælles faktor være? Hvilket tal går op i både 30, 15 og -5. Dette tal vil være en fælles faktor...

Svar #2
22. maj 2006 af gittemaja (Slettet)

så:
det gør 5! men man skal sætte den uden for parantes hvad mener de

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2006 af lany (Slettet)

Ja, som jeg læser opgaven, skal den sættes udenfor en parantes.

Svar #4
22. maj 2006 af gittemaja (Slettet)

ehm ...

5=30x+5y-5z?

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2006 af lany (Slettet)

#4: Nej, du har ikke sat udenfor parantes. Venstre side kan du ikke gøre noget ved.

k=5*(6x+y-z)


Hvis du vil øve dig, kan du prøve at sætte en fælles faktor udenfor parantes i følgende udtryk:

k=24x-6y+12z


Svar #6
22. maj 2006 af gittemaja (Slettet)

k=5(6x+y-z)
giver det ikke k=35x+5y-5z??



k=24x-6y+12z ... k=2(12x-3y+6z)??

Svar #7
22. maj 2006 af gittemaja (Slettet)

? :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. maj 2006 af Deschain (Slettet)

#6
Tror bare lany fik tastet forkert.. Der skal selvfølgelig stå:
k=5*(6x+3y-z)

"k=24x-6y+12z ... k=2(12x-3y+6z)??"

Kan du ikke finde et større tal at sætte uden for parantes?:) fx 6?

Svar #9
22. maj 2006 af gittemaja (Slettet)

AYEA MAND så jeg har forstået det hehe

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. maj 2006 af lany (Slettet)

#8: Sorry - jo, jeg lavede en tastefejl. Det giver narurligvis det, du skriver. Tak :-)

Brugbart svar (0)

Svar #11
22. maj 2006 af lany (Slettet)

#9: Sådan!

Svar #12
22. maj 2006 af gittemaja (Slettet)

så p=3a^2+12ab-9ac

hvad giver det?
for jeg har lidt problemer med at sætte uden for parantes så snart det kommer i ^2

Brugbart svar (0)

Svar #13
22. maj 2006 af lany (Slettet)

Husk, at a^2 betyder a*a. Derved vil a være en fælles faktor for leddene i dit eksempel. Der skal dog lidt mere med end bare a....

Brugbart svar (0)

Svar #14
22. maj 2006 af Deschain (Slettet)

#12
Lad være med at fokusere på bogstaverne som er opløftet i en potens! Det eneste du skal se på er konstanterne de bliver ganget med. Hvilket tal går op i 3, 12 og 9?

Brugbart svar (0)

Svar #15
22. maj 2006 af Deschain (Slettet)

#13
Hov ja for pokker! kiggede slet ikke på om nogle af bogstaverne gik igen gennem alle leddene.

Svar #16
22. maj 2006 af gittemaja (Slettet)

ehm så: p=3a^2+12ab-9ac er
p=3a(a+4b-3c)?

Brugbart svar (0)

Svar #17
22. maj 2006 af Deschain (Slettet)

#17
nemlig

Brugbart svar (0)

Svar #18
22. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)

Det kunne vel godt hjælpe at fokusere på den fælles faktor a i #12.

Svar #19
22. maj 2006 af gittemaja (Slettet)

hhehe godt hmm ja for jeg forstod dig heller ikke

Brugbart svar (0)

Svar #20
22. maj 2006 af Deschain (Slettet)

øøj jeg er for træt til det her...

#17
17->16

tror bare jeg lægger mig til at sove nu

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.