Matematik

Hjælp Tak

24. maj 2006 af kim19 (Slettet)
I Andengradspolyomier
f(x)=ax^2+bx+c

Der er b hældingen til grafens tangent når
x=0

Hvorfor det ???

en der vil forklar mig det

Mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2006 af Waterhouse (Slettet)

Hældningen for tangenten til f'(x) i punktet x0 er f'(x0).

f(x)=ax^2+bx+c =>
f'(x) = ax+b

Vi kan så sætte x=0, og udregne hældningen i 0:

f'(0) = a*0+b = b.

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2006 af Sejekalle (Slettet)

Når f(x) differentieres angiver f'(x) tangent hældnignen i punktet x, og da x=0 må tangent hældningen være = b

f(x)=ax^2+bx+c

f'(x)=2ax+b

f'(x=0)=2*a*0+b = 0 + b = b


Svar #3
24. maj 2006 af kim19 (Slettet)

hvorfor fjerner du kun det sidste x
hvorfor skriver du ax forstår det ikke helt desværre

Håber du kan skære det lidt mere ud i pap, mange tak ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2006 af Waterhouse (Slettet)

hov, det skal selvfølgelig være 2ax+b, og ikke ax+b i #1.

Svar #5
24. maj 2006 af kim19 (Slettet)

hvorfor fjner du ikke det første x altså der hvor du skriver f'(x)=2ax+b og når du i sidste linje siger
f'(x=0)=2*a*0+b hvor bliver så ^2 af,
forsviner der bare sammen med x,et ?

i sidste linje så er 0 vel der hvor der før stod x ikke ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. maj 2006 af Sejekalle (Slettet)

Det er simple differationsregler, herunder ses p og n som konstanter

f(x)= p*x^n -> f'(x)= n*p*x^(n-1)

derfor giver

ax^2 -> 2*a*x^(2-1) = 2*a*x^1 = 2*a*x

bx -> 1*b*x^(1-1) = 1*b*x^0 = b, x^0=1


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. maj 2006 af Benjamin. (Slettet)

#0 Hvilken klasse og niveau tager du?

Svar #8
24. maj 2006 af kim19 (Slettet)

Mange tak for hjælpen.

er kommet ind i et nyt problem
ang distanceformelen

lax1+b-y1
---------
kvadratroden af
1+a^2

Hvis jeg skal bevise den


Skriv et svar til: Hjælp Tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.