Tysk

Udtale

28. maj 2006 af gudrun (Slettet)
Hej
Jeg har været så heldig at få den ære at skulle til tyskeksamen på onsdag, og er af den grund i gang med at terpe det tyske sprog.
I den anledning ville jeg høre, om der er nogen der har en oversigt eller noget i den stil, som kan hjælpe mig til at få den rigtige udtale.
Det skal siges at jeg ikke kan finde ud af at læse lydsprog.
Håber på hjælp af den ene eller anden art.
Louise

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2006 af Frengerine (Slettet)

Hmm, er ikke sikker på hvad du helt præcist tænker på, men er det her noget?:

V = Udtales som f
ie= ii (altså som et langt i)
ei= ej
A= aah
Z= udtales med kraftig "ts" lyd, altså f.eks. tid = zeit = tseit

Ved ikke om det er sådan noget du mener??

Svar #2
28. maj 2006 af gudrun (Slettet)

Det er lige præcis sådan noget jeg mener... har du mere så kom med det!!!

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2006 af USyay (Slettet)

ö = ø
ü: ex Hünchen, Hübsch= udtales med y
ex. jünger= udtales med ø

sch: vis tænder og gem tungen lige bag...svært at forklare!


det var lige hvad jeg kom på;)

Svar #4
28. maj 2006 af gudrun (Slettet)

kom gerne med mere folk :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2006 af dr_julle (Slettet)

S foran p og t udtales som sch. eksempelvis stark og sportslich.
ch som i ich og -lich udtales ca. som en kats hvæssen, lidt svært at forklare, men altså ikke som et k.

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. maj 2006 af ThomasRG (Slettet)

Og lad for guds skyld vær med at udtale sehr som [sæhr], men få den der summende lyd med.

Held og lykke med det. Og ret dine egne fejl, hvis du laver nogle. Det er bedre at du siger noget forkert og så retter det, end du bare hurtigt går videre til næste sætning.

Svar #7
28. maj 2006 af gudrun (Slettet)

Hvor er det bare godt det her. Stor hjælp! KOm med mere hvis i har det! suger til mig... og sidder her foran kom og forsøger at lave tyske lyde :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. maj 2006 af USyay (Slettet)

har du tyske kanaler kan det anbefales at lytte til det;)

Svar #9
28. maj 2006 af gudrun (Slettet)

Nej det har jeg desværre ikke. Ville jeg gerne at jeg havde nu! Kan i anbefale nogle tyske sange, jeg kan lytte til?

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. maj 2006 af Deschain (Slettet)

#9
Rammstein;) og ellers er 99 Luftballon en klassiker

Svar #11
28. maj 2006 af gudrun (Slettet)

99 luftballon hører jeg og også lidt rammstein... andre forslag... ??

Skriv et svar til: Udtale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.