Matematik

Parameterfremstilling/ vektorfunktion

30. maj 2006 af LouiseC (Slettet)
Jeg sidder med en opgave hvor følgende vektorfunktion er opgivet:

x=t^2+4t
y=-t^2-t+6

Der er nu to underspørgsmål i opgaven, som jeg har stirret mig blind på, de lyder:

1.Bestem en parameterfremstilling for tangenten til kurven i punktet givet ved parameterværdien t=1

2. Beregn t-værdien til det punkt på kurven, hvori kurven har en tangent parallel med vektoren (5,4)

Håber nogen kan hjælpe mig!

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2006 af ibibib (Slettet)

1. Retningsvektoren for parameterfremstillingen for tangenten er (x'(1), y'(1)).


2. Vektorerne (5,4) og (x'(t),y'(t)) skal være parallelle.

Svar #2
30. maj 2006 af LouiseC (Slettet)

Jeg sidder med facitlisten til opgaven og i følge den skal retningsvektoren give (2,-1), men jeg kan simpelthen ikke få det til at passe.

Er der en fejl i min udregning nedenfor:

(x'(t)) = 2t+4
(y'(t)) = -2t-1

Og hvis t=1 får jeg (6,-3)

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

#2

Dit svar er korrekt, idet (6,-3) = 3 * (2,-1), dvs. du kan "forkorte" lidt.

Svar #4
30. maj 2006 af LouiseC (Slettet)

Har fundet den rigtige løsning på begge spørgsmål nu, tusind tak for hjælpen!:0)

Skriv et svar til: Parameterfremstilling/ vektorfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.