Andre fag
Ligning
19. januar 2004 af
Moderatoren
Nogen der kan hjælpe mig med at løse denne ligning:
log(x+1)+log(x-2)=1
Tak..
log(x+1)+log(x-2)=1
Tak..
Svar #1
19. januar 2004 af SKB85 (Slettet)
log(x+1)+log(x-2)=1
Da argumentet til funktionen log skal være et positivt tal, må vi kræve, at x-1>0 og at x+2>0, dvs. Vi ser kun på x-værdier, der opfylder, at:
x>-1 og x>2
Vi har en regneregel der bliver brugt:
log((x+1)(x-2))=1
(x+1)(x-2)=10^1
x^2-x-2=10
x^2-x-12=0
Vi får nu rødderne: x=-4 eller x=3
Håber det kan bruges...
Da argumentet til funktionen log skal være et positivt tal, må vi kræve, at x-1>0 og at x+2>0, dvs. Vi ser kun på x-værdier, der opfylder, at:
x>-1 og x>2
Vi har en regneregel der bliver brugt:
log((x+1)(x-2))=1
(x+1)(x-2)=10^1
x^2-x-2=10
x^2-x-12=0
Vi får nu rødderne: x=-4 eller x=3
Håber det kan bruges...
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
