Matematik

hjælp til opg!

10. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)
Hej er der nogle der har mulighed, for at hjælpe mig med følgende opgave?: http://peecee.dk/?id=43042


Det drejer sig om stk. 3 og 4. Er lidt usikker i det jeg har skrevet er nemlig ikke så god til mat.

på forhånd tusind tak!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2006 af Quasar (Slettet)

24,- hhv. 10,8,- er korrekt.

Svar #2
10. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

undskyld mit minimale intelligens, men de er rigtige ikke??

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2006 af Quasar (Slettet)

Jo

24 kr./Kg

og

10,8 kr./450g

jf. gramprisen på 0,024 kr./g

Svar #4
10. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

tak :)

Svar #5
10. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

Nu sidder jeg og har problemer igen med følgende opgave: http://peecee.dk/?id=43046


Denne gang drejer det sig om stk 3, der lyder således:

Beregn rumfanget af den kasseformede del af bistadet.

Hvordan gør jeg det??

Svar #6
10. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

Har godt nok prøver som i kan se men ved ikke om det er rigtigt...

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

#5,

84*72*60 cm^3 ser helt korrekt ud.
Du er måske lidt overrasket over det store tal, du får som resultat, men det er kun fordi enheden er cm^3.

Du kan evt. regne i m^3 isteder . Så er svaret

0,84*0,72*0.60 = 0,36288 m^3
Her kan du så tillade dig at angive svaret som cirka 0,36 m^3.

Svar #8
10. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

Tusind tak :) værdsætter jeres hjælp enormt!

Svar #9
10. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

Hmm...stk 5 giver mig problemer, jeg mener svaret er 28,2*4+2*2= 116,8cm men min far påstår at det er forkert, nogle der kan hjælpe med at finde frem til det rigtige svar??

Svar #10
10. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

i må undskylde, det drejer sig selvfølgelig stadigvæk om samme opgave:
http://peecee.dk/?id=43046

Svar #11
10. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

slet ingen der kan hjælpe??

Svar #12
10. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

ej come on the er årets sidste problemregning inden sommerferien, vil gerne holde mit gennemsnit...

Brugbart svar (0)

Svar #13
10. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

#9,

Du har end ikke ventet 30 min - lidt tålmodighed ville nok være en ide :)

Tråden skal så vidt jeg kan se være:
4x26,2 + 32,6 + 2,0 cm

Svar #14
10. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

Så bliver jeg næsten nød til at spørger :) hvordan finder du lige frem til det??

Brugbart svar (0)

Svar #15
10. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

#14,

Der skal ialt bruge 2cm tråd til sømmene.

Der skal bruges 4 gange 26,2 cm til de fire dele af tråden, der går på tværs af rammen.

Endeligt skal er bruges 32,6 cm tråd til de dele af tråden, som går på langs af rammen. Hvis du ser på disse 5 dele samlet (3 dele mellem huller og 2 dele fra et hul til et søm) er længden af disse netop længden fra søm til søm.

Hermed er redegjort for samtlige dele af tråden (håber jeg!)

Brugbart svar (0)

Svar #16
10. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

#15,

Hmm, jeg havde da vist overset den sidste del af figuren.

Som du sikkert selv er ved at skrive, skal du nok trække 2*1,8 cm fra igen, da afstanden fra søm til søm ikke er 32,6 cm med 32,6 - 2*1,8 cm.

Undskyld forvirringen.

Svar #17
10. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

ja nu er jeg godt forvirret hvad bliver svaret så??

Brugbart svar (0)

Svar #18
10. juni 2006 af Sansnom (Slettet)

#17,

Det er nok min fejl. Jeg har nu forstørret din figur, så jeg faktisk kan se, hvad der står.

Så vidt jeg kan se, har du faktisk allerede regnet den rigtigt på din figur, mens du i #9 har et forkert svar.

4 dele på tværs:
4*(26,2+1,0+1,0) = 112,8

5 dele på langs
32,6 - 1,8 - 1,8 = 29,0
Strengt taget ved vi ikke, at sømmene er lige langt fra kanten i begge ender, men det er vi nok nød til at antage

Del af tråd til omvikling på søm:
2,0 cm

Ialt 112,8 + 29,0 + 2,0 = 143,8

Skriv et svar til: hjælp til opg!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.