Debat

Hvordan bliver...

22. januar 2004 af Mads123 (Slettet)
Hvordan bliver man klog og får gode karakter? Snakker om gennemsnit tæt på 10 eller over.

Jeg laver stortset altid mine lektier og jeg for også nogenlunde karaktere (8,6 1.g trukket ned pga musik og idræt). Men hvordan bliver man rigtig klog. Både til at skrive en stil bedre, men at man også bare ved ALT når læreren spørger om noget i kemi fx?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2004 af Samuel (Slettet)

Tjaaaa, det er jo et godt spørgsmål. Nu er jeg selv meget aktiv, og får høje karakterer, og jeg har opdaget at det handler om at læse grundigt på tingene. Hvis du føler at du i kemi-timerne ikke rigtig kan svare på det læreren spørger om - ja, så har du ikke læst grundigt nok på lektien. Hvis du har svært ved at huske hvad du har læst aftenen før, kan du prøve og ligge mærke til hvordan du arbejder med lektien - hører du musik imens, koncentrerer du dig osv. osv.

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2004 af Samuel (Slettet)

Glemte noget:

"Men hvordan bliver man rigtig klog."

Det er ikke noget du kan blive, men noget man kan være ;)
Det der skal til for at få de gode karakterer er 50% intelligens og 50% røv! - altså lektielæsning ;)

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2004 af RE (Slettet)

"øvelse gør mester", hvis du virkelig gør en indsats i alle fag vil dine karaktere forbedres. Det gælder for lektielæsningen som for det meste andet, hvis du vil være god til noget så må du ligge det nødvendige arbejde i at øve sig på det.
Med det sagt findes der også personer der bare behøver at se bogens omslag, så kan de analyserer og fortolke den til UG med kryds og slange.
Du nævner to eksempler, at skrive bedre stile og vide ALT i kemi. Den med at skrive bedre stile giver sig selv: ØV dig. Det med at vide alt indenfor et emne dels noget at gøre med interesse for faget (extra læsning, etc), men også en veltrænet evne til at ihukomme og perspektivere tidligere ensamlet information, og din naturlige flair for emnet (her skilnes ikke mellem fx kemi og fysik, men mellem fx sprogorienterede og logiskeorienterede fag)

Hvordan bliver man så klog? Det gælder om at kombinere de evner man er givet fra naturens side med hårdt arbejde (uha... kuren er værre end sygdommen)

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2004 af Fingersen (Slettet)

Talent, videbegærlighed og en røvindsats for dig op i de høje karakterer. Spørg og læs meget. That's the key

Svar #5
22. januar 2004 af Mads123 (Slettet)

Men jeg læser mine lektier og er aktiv i timerne (nogle ihverfald). Det er jo heller ikke sådan at det går dårligt. Betyder det bare at jeg skal læse dobbelt så meget?

Nu var Kemi et eksempel, men der bliver tit stillet spørgsmål fra læreren som ikke har haft noget og gøre med lektien, men bare et svært spørgsmål så man kan få lov til at brilliere hvis man ved det. Der er dog næsten aldrig nogen der gør.

BTW er det dårligt at at læse elktier mens man hører musik?

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. januar 2004 af erdos (Slettet)

Nu skal du gå i seng, hvis du vil være klog....

Søvn er også vigtigt!

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. januar 2004 af erdos (Slettet)

Og nej det er meget forskelligt angående musikken! Jeg kender nogle, der arbejder bedst når divers rock-bands er ved at sprænge højttalerne i baggrunden!

Personligt arbejder jeg dog bedst i fred og ro...

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. januar 2004 af Ktulu (Slettet)

Nøgleord:

- TID! Desto mere tid du vil bruge - desto 'klogere' ('bedre' ville jeg sige) bliver du.

Tiden bruger du til:

-Lektier (alle!) og find gerne andet materiale om emnet, som du kan supplere med.
-Prøv at 'regn ud' hvad læreren vil spørge om eller gå i dybden med - og forbered dig på det også.
-Lær at skrive gode og brugbare notater - min fingerregel er: Desto mindre omfattende notaterne er - desto bedre (alt væsentligt skal naturligvis med.)
- Læsning, læsning, læsning - både lektier og andet (fx aviser og både skøn- og fag litteratur.

Alt dette kræver en væsentlig ting: Interesse!


Dette er en opskrift på høje karakterer - men er det nu også, hvad man vil bruge al sin tid på her i ungdomsårene? Jeg mener, at dem - som udelukkende bruger deres ungdomsliv på at studere hårdt, og som tilsidesætter alt andet - spilder deres liv ligeså meget som dem, der er i den helt anden grøft og aldrig laver en skid!

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. januar 2004 af erdos (Slettet)

og jeg tror ligeså, at du til sidst vil blive skør i hovedet....

Ktulus opskrift skal blandes med nogle venner, kæreste/er (hmm... ska den være i flertal?), familien, sport mm. og bestemt også "øller"...

Det er vigtigt at lave lidt andet - jeg synes selv det hjælper at løbe en tur, hvis jeg er gået i stå med et eller andet...

Fortolkning: Det er ikke sundt at leve med en databog/tysk grammatik (hvad ved jeg) i baglommen...

Brugbart svar (1)

Svar #10
22. januar 2004 af Ktulu (Slettet)

Præcis - lykken er ikke høje karakterer - det er den gyldne middelvej. Min opskrift er hypotetisk, hvis man vil have de syge karakterer - jeg mener faktisk ikke, at man skal følge dem - i hvert fald ikke til punkt og prikke...

Uden de faktorer, som Kalle nævner, vil du fortryde så grusomt - hvis du da ikke er røget på kolbøttefabrikken inden da!

Brugbart svar (1)

Svar #11
23. januar 2004 af El_Toro (Slettet)

I denne debat vil jeg påpege at man ikke blive klog af at kunne remse alt det op som læreren gerne vil høre. For det er jo ikke klogskab, men nærmere stræberi, og hvad kan arbejdsmarkedet bruge det til? Klogskab er det du lærer dig igennem dine interesser og det du brænder for i din hverdag. Jeg kan citere nok så mange bøger, men hvad kan jeg bruge det til senere hen, når jeg alligevel har glemt det. Hvad kan din kommende arbejdsplads bruge dit snit på 10,4 til, når du har opnået det gennem røvslikkeri på dine lærere?

Brugbart svar (1)

Svar #12
23. januar 2004 af Jean

#7 Det lyder da højst besynderligt... Efter min mening nedsætter musik helt sikkert koncentrationsevnen og jeg tror faktisk 99,9 % af befolkningen har det på denne måde, men allright hvis man skal skrive ind (det gjorde man vist i gymnasiet) så kan man da godt sætte et bånd med RATM på...

Brugbart svar (1)

Svar #13
24. januar 2004 af Slacz Maci (Slettet)

Jean - personligt arbejder jeg bedre og mere koncentreret når jeg hører musik, det siger min erfaring mig i alle fald efter 4 år i uddannelsessystemet med en discman ved min side.. Det er en smagssag vil jeg mene og har man det bedst med at høre musik så skal man gøre det..

Brugbart svar (0)

Svar #14
18. november 2012 af johan165

Jeg læser hver dag men næste dag når læren spørg har jeg ingen andelse om hvad svaret er! Er der en løsning?:)

Brugbart svar (0)

Svar #15
18. november 2012 af johan165

Jeg er også nervøs jeg vil ikke være bervøs hvad skal jeg gøre for ikke at være nervøs !:))

Brugbart svar (0)

Svar #16
02. maj 2017 af Langcock (Slettet)

min pik er hoar?3 mikroh≥år2+2

Vedhæftet fil:arbejdstegning.png

Brugbart svar (0)

Svar #17
02. maj 2017 af Bjarnesen (Slettet)

Nu er jeg selv snart student, og hemmeligheden - for at få gode karakterer - er: Sig noget til hver time, og ikke 'bare' sige noget, men sig noget med kvalitet - noget, hvor læreren nærmest vil sige "Okay, det er flot". 

Gør dét, og du er på rette vej. 


Skriv et svar til: Hvordan bliver...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.