Andre fag

gennemsnit

11. juni 2006 af monti-ponti (Slettet)
kan nogen hjælpe mig med at regne gennemsniten ud?

jeg går på Hf

dansk B niveau : S:8 M:8
engelsk B niveau: M:9
historie C niveau: M:10
matematic C niveau: S:10 M:10
biologi C niveau: M:8
psykologi C niveau: M:9

jeg mener det er:
= (8*0,75 + 8*0,75 + 9*1,5 + 10*1 + 10*0,5 + 10*0,5 + 8*1 + 9*1) / 6
= 10,4

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2006 af FredeW (Slettet)

Jeg kender ikke lige reglerne for meget, karaktererne vægter, men når du ikke har nogen karakterer over 10, får du svært ved at få et gennemsnit over 10 ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2006 af wuk (Slettet)

Så vidt jeg kan se, er den samlede vægt 7. Snittet bliver derfor 62,5 / 7 = 8,93

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2006 af wuk (Slettet)

#1
Nemlig

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juni 2006 af piper (Slettet)

Divider med 8 i stedet for 6.

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. juni 2006 af piper (Slettet)

Glemt hvad jeg sagde. Du kan nok få et excel-ark på din skole til at klare det med hvis du er usikker. Det kan man i hvert fald på min skole.

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. juni 2006 af KM (Slettet)

Du kan regne dit eksamensgennemsnit ud på https://home.eg-gym.dk/scripts/elever/karakter/bevis/hfbevis.asp


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. juni 2006 af wuk (Slettet)

#4
Man deler da med vægten og ikke antallet af fag? Men ja, det smarteste ville nok være at få fat i en officiel karakterberegner.

Svar #8
11. juni 2006 af monti-ponti (Slettet)

hvorfor er vægten 7?

jeg har 6 fag.. fag på B niveau har vægten 1,5 og dem på C vægten 1

ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. juni 2006 af wuk (Slettet)

Jeg regnede bare vægten, som de tal du gangede dine karakterer op med jf. #0.

"(8*0,75 + 8*0,75 + 9*1,5 + 10*1 + 10*0,5 + 10*0,5 + 8*1 + 9*1)"

Jeg har således:
karakter*vægt <=>
vægt = 7

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. juni 2006 af wuk (Slettet)

#8
Netop, så er vægten jo også 7?

Svar #11
11. juni 2006 af monti-ponti (Slettet)

* er 8
.. fordi jeg har 8 eksaminer og 6 fag

Svar #12
11. juni 2006 af monti-ponti (Slettet)

jeg vidste at hvis man har 2 eksaminer som fx dansk, skriftlig og mundtlig på B dividerer man vægten dvs. skriftlig får vægten 0,75 og mundlig 0,75 men er stadig kun 1 fag....

Brugbart svar (0)

Svar #13
11. juni 2006 af wuk (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på, hvad du mener. Det er rigtigt at skr. og mundt. dansk hver vægter 0,75, såfremt den samlede vægt er 1,5 (jeg er ikke hf'er, så ved reelt ikke hvad vægtene på de enkelte fag er). Jeg svarer dog bare på baggrund af, hvad du har skrevet i #0. Sammenlagt vil vægten så være 7 ifl. dine beregner i #0.

Svar #14
11. juni 2006 af monti-ponti (Slettet)

jeg men er ikke bare sikker hvorfor vægt 7?

hvis jeg har 8 eksaminer og 6 fag..

* i #0 er 8 fordi de er 8 eksaminer

Brugbart svar (0)

Svar #15
11. juni 2006 af wuk (Slettet)

Du har da delt med 6 i #0?! Nevermind..

Jeg har vægten 7 fra:
(8*0,75 + 8*0,75 + 9*1,5 + 10*1 + 10*0,5 + 10*0,5 + 8*1 + 9*1)

0,75 + 0,75 + 1,5 + 1 + 0,5 + 0,5 + 1 + 1 = 7

Brugbart svar (0)

Svar #16
11. juni 2006 af lany (Slettet)

#14: Du skal lægge vægtene sammen:

0,75 + 0,75 + 1,5 + 1 + 0,5 + 0,5 + 1 + 1=7

Det skal man gøre, når der er tale om et vejet gennemsnit - det har du vist lært om i matematik - ikke?

Svar #17
11. juni 2006 af monti-ponti (Slettet)

# 16.. nej.. desvære ikke..

ok.. tak

Skriv et svar til: gennemsnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.