Matematik

fordoblingskonstant

13. juni 2006 af Astridtm (Slettet)
Hvordan kan det være at a^T2=2?

jeg kan bare ikke finde ud af hvor det kommer fra?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2006 af Uniqum (Slettet)

for at bevise fordoblingskonstanten siger man:
f(x)*2=f(x+T2)
b*a^x*2=b*a^(x+T2)
a^x*2=a^x+a^T2
2=a^T2

Svar #2
13. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

kan du ikke prøve at skrive den igen, hvor du sætter parentes om det der skal opløftes? kan ikke rigtig få det til at passe :/

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2006 af Tine. (Slettet)

Hvilken bog bruger du?

Der var en lille fejl i #1, som jeg har rettet nu:

f(x)*2=f(x+T2)
b*a^(x)*2=b*a^(x+T2)
a^(x)*2=a^(x)*a^(T2)
2=a^(T2)

Svar #4
13. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

mange tak! nu passer det meget bedre i mit hoved... ringede også lige til min matematiklærer, men hun formåede kun at gøre mig endnu mere forvirret..

MANGE tak! :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juni 2006 af Tine. (Slettet)

Velbekommen, og husk at det nogen gange kan være lettere at overskue, his du skriver det ned på et papir i stedet for at læse det direkte fra hjemmeside, det kan godt være forvirrende.

Svar #6
13. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

jah, det gjorde jeg også :)

Svar #7
13. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

hvordan ville det så se ud hvis det er halveringskonstanten?

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. juni 2006 af Waterhouse (Slettet)

f(x)*½=f(x+T½)
b*a^(x)*½=b*a^(x+T½)
a^(x)*½=a^(x)*a^(T½)
½=a^(T½)

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. juni 2006 af Tine. (Slettet)

Det er helt det samme, men denne gang er det jo en graf, der er aftagende i x-intervallet, derfor må det være ½*f(x) = f(x+xT½). Prøv at se om du selv kan klare den.

Forresten skal du også lige have isoleret T2 ved fordoblingskonstanten.

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. juni 2006 af Tine. (Slettet)

ikke x, med y!

Svar #11
13. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

finder man ikke fordoblingskonstanten (T2) ved at sige log(2)/log(a)?

Brugbart svar (0)

Svar #12
13. juni 2006 af Waterhouse (Slettet)

Jo. Vi har nemlig, at

2=a^(T2) <=>
ln(2)=ln(a^T2) <=>
ln(2)=T2*ln(a) <=>
T2=ln(2)/ln(a)

Prøv selv samme fremgangsmåde for at vise at T½=ln(½)/ln(a).

Svar #13
13. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

tusind tak :)

Skriv et svar til: fordoblingskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.