Matematik

MAT

25. januar 2004 af ronni123 (Slettet)
Hey Alle jeg har virkelig brug for hjælp med denne her opgave om en familie af funktioner. Opgaven lyder således
dette betyder sænket a=#a

f#a(x)=x^3-2x^2-4x+a , xe[-1;3]
bestem f#a`(x)=0 og bestem monotoniforholdene for f#a.
bestem værdimængden for f#a udtrykt ved a.
bestem de værdier af a, for hvilke linjen med ligningen y=-5x+3 er tangent til grafen for f#a.
opgaven står i eksamensopgave bogen 2
opg. 7.019

Jeg håber virkelig der er nogen som kan hjælpe mig! den skal afleveres på onsdag senest..... På forhånd tak! vil gerne ha den grundigt forklaret hvordan man gør hvis nogen kan hjælpe mig..

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2004 af 404error (Slettet)

Kan du ikke være lidt mere specifik om, hvad du ikke kan finde ud af?

Svar #2
25. januar 2004 af ronni123 (Slettet)

MEN DET ER HELE OPGAVEN SOM JEG HAR SVÆRT VED AT STARTE MED??? VED IKKE HVORDAN JEG KOMMER IGANG....
please hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2004 af 404error (Slettet)

Start med at differentierere f_a. Husk, a er blot en parameter - dvs. den forsvinder når du differentierer mht. x. Sæt den afledede lig nul og find ekstremaer.

For monotoniforhold, undersøg fortegn på f'_a(x) ml. ekstremaer.

For værdimængde, bestem maksimum og minimum af f_a. Disse værdier antages enten i ekstremaer eller i endepunkterne af det lukkede interval.

For den sidste, find de x, for hvilke f'_a(x)=5 (tangenthældningen) og undersøg, hvilke af disse punkter, der opfylder den nævnte ligning.

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2004 af 404error (Slettet)

Ja, jeg mener selvfølgelig potentielle ekstremumspunkter - generelt hedder det vel kritiske punkter.

Skriv et svar til: MAT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.