Matematik

differentiering....(mat help...)

25. januar 2004 af 220986 (Slettet)
Hej....

Kan i hjælpe mig med følgende opgave:

En funktion f er bestemt ved

f(x) = (x^2+2x-2)e^x ; x
a) undersøg f med hensyn til fortegn og monotoniforhold.

b) vis, at funktionen har såvel en største- som en mindsteværdi, og angiv disse værdier.

--------------------------------------------

a) her mener jeg at man kan sige: x^2+2x-2=0 V e^x=0 <=> x=0,73 V x=-2,73....
hvordan laves monotoniforhold på denne funktion? hvordan differentierer man sådan en?

please help... c",)

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2004 af erdos (Slettet)

Du differentierer den da bare som normalt, når du skal differentiere et produkt af funktioner:

f'(x)*g(x)+g'(x)*f(x)

og det er jo ikke så svært, da e^x er sin egen afledte....

OK?

Svar #2
25. januar 2004 af 220986 (Slettet)

forstår det ikke lige 100 %...
kunne du evt. uddybe lidt mere?
det vil måske kunne sætte mig igang!

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2004 af erdos (Slettet)

Du differentierer (x^2+2x-2), som er f'(x) og ganger med e^x som er g(x)

til dette lægger du (x^2+2x-2)e^x som er f(x) * g'(x)

så har du faktorerne i den formel jeg lige gav dig...

og du kan forkorte og vil få den afledte...

Svar #4
25. januar 2004 af 220986 (Slettet)

Jeg får: (2x+2)e^x + (x^2+2x-2)e^x....
Kan man sætte e^x udenfor parentes eller?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2004 af erdos (Slettet)

ja... det kan du da godt

Svar #6
25. januar 2004 af 220986 (Slettet)

hedder den så: e^x(2x+2)(x^2+2x-2) eller hvad? kan ikke lige helt finde ud af det....

Svar #7
25. januar 2004 af 220986 (Slettet)

Eller hedder det: e^x(x^2+4x)=0 <=> e^x=0 v x^2+4x = 0 <=> x(x+4)=0 <=>
x=0 v x=-4 ....?

Svar #8
25. januar 2004 af 220986 (Slettet)

Kan anyone hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. januar 2004 af Brian (Slettet)

Prøv at gange tilbage ind i parenteserne i dine to forslag fra #6 og #7 igennem - på den måde kan du kontrollere hvilken en af dem der er den rigtige.


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. januar 2004 af Brian (Slettet)

... i øvrigt ser dine efterfølgende udregninger fine ud, så det undrer mig lidt, at du kan finde på at spørge om hvordan man trækker ud af en parantes - i betragtning af at du er beskæftiget med differentiering, går i 10. og vil i gymnasiet ;-)

Svar #11
25. januar 2004 af 220986 (Slettet)

Jeg er faktisk gået 1 år om... men det er for lang tid siden.... Det er sådan, at mine venner har matematik på gym, og jeg kan godt lide at lave det sammen med dem....

Matematik er bare ren interesse fra min side.... c",)

Skriv et svar til: differentiering....(mat help...)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.