Religion

Marxisme... mig i *numsen*...

16. juni 2006 af Froekenfin (Slettet)
Argh, sidder og skal op til min sidste eksamen på mandag... religion.. :'(
Vi har haft en lærer, der har yndet at fortælle mere om sit eget liv end om selve faget, hvilket har været utrolig afslappende i årets løb - men nu er det så man sidder og VIRKELIG brug for den viden, man aldrig helt har fået proppet så meget ind af... :/

På mit pensum står marxisme (og også eksistentialisme).. Men jeg kan simpelthen ikke se, hvad det har med religion at gøre? Hvordan skal jeg kunne fortælle noget om religion i den sammenhæng? Og kan man perspektiverer det?

(De andre emner opgivet er: Eskimoerne, Kristendom og Buddhisme)...

Nogle der kan hjælpe mig lidt på vej? :s




Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2006 af Mariek (Slettet)

Hej

Slap heeeeeeeeeeelt af. Måske har du ikke fået den viden, som du måske burde have haft, men jeg lover dig; intet er letter en religions faget. Jeg har selv om Buddhisme og Kristendom og tro mig, du kan på EGEN HÅND få hurtig overblik over hvad de enkelte religion endelig rummer. Læs din religionshåndbog, der står alt hvad du skulle vide på et år.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2006 af Peden (Slettet)

Karl Marx sagde: "Religion er opium for folket". For mig at se er det mere en politisk ideologi, men hvis jeres lærer vil køre noget propagande så kan det sikkert bruges i religion...

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2006 af Waterhouse (Slettet)

Hmm, hvis det endelig er, vil jeg mene at en af Marx' læremestre, Ludwig Feuerbach, er en del mere relevant for religionskritikken. Prøv at finde noget om ham på wikipedia e.l.

Svar #4
20. juni 2006 af Froekenfin (Slettet)

Tak for alle jeres søde svar:)

Jeg var oppe i går - fik 9, så jeg er meeeget glad - kom heldigvis heller ikke op i marxisme, men i buddhisme, men havde du alligevel fået meget godt styr på marxisme også:)

Held og lykke til jer andre, hvis I endnu ikke er blevet studenter - men er på vej til det:)

*/Froekenfin

Skriv et svar til: Marxisme... mig i *numsen*...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.