Matematik
diskriminant
og trækker 4ac fra:
4*(a^2)*(x^2)+4abx+b^2=b^2-4ac
Og så kommer tricket - man skal indse at højresiden kan omskrives til (2ax+b)^2. Prøv selv at regne ud vha. kvadratsætningerne og se at det passer. Altså har vi:
(2ax+b)^2=b^2-4ac
HVAD er disse KVADRATSÆTNINGER????
Svar #1
20. juni 2006 af Deschain (Slettet)
(a+b)² = a²+b²+2ab
(a-b)² = a²+b²-2ab
(a+b)(a-b) = a²-b²
Det burde i have lært på nuværende tidspunkt...
Svar #2
20. juni 2006 af DK88GIRL (Slettet)
Svar #3
20. juni 2006 af Benjamin. (Slettet)
Du ser på ledene:
b²
4a²x² = (2ax)²
4abx = 2·2ax·b
Der ser du kvadratet på førsteled, kvadratet på andet led og det dobbelte produkt.
Svar #4
20. juni 2006 af Deschain (Slettet)
Jeg tror skam ikke du er dum:) Man har sine stærke og svage sider, og siden her er jo netop beregnet til at få hjælp, så jeg dømmer på ingen måde ikke folk, der spørger.
Vi kigger på (2ax+b)² og bruger 1. kvadratsætning:
(2ax+b)²= (2ax)²+b²+2*(2ax)*b = 4a²x²+b²+4abx, hvilket netop svarer til venstresiden i dit oprindelige udtryk.
Skriv et svar til: diskriminant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
