Studievejledning

civilingeniør i retningsbetegnelsen medicin og teknologi

25. juni 2006 af lisas (Slettet)
Hey.. :)

for at søge ind på den følgende udd., som overskriften beskriver, kræver det mat A, fys B, kemi C og et samlet snit på mindst 8,0 i den adgangsgivende eksamen.

Jeg har alle fag med de flg niveauer, og sidder med et snit på 8,5.

men jeg har undersøgt at i 2003 var det laveste snit som blev optaget på 8,7, i 2004 = 9,0 og i 2005 = 8,7.

Jeg bliver så i tvivl om jeg overhoved kan blive optaget. er der ik nogen som kan hjælpe? :(

Brugbart svar (2)

Svar #1
25. juni 2006 af lildushi10 (Slettet)

Hej Lisas!

Du skal tænkte på de karaktererkvotienter som varierer konstant hvert år har intet med sværhedsgraden at gøre .. Det er simpelt hen fordi der var mange ansøgere lige det årstal .. Det kan være det krøver 8,0 i år eller måske 10,1 .. Det ved man aldrig .. Det er som sagt op til antal ansøgere .. Så det eneste du kan gøre at tænke over hvilke andre uddannelser du kunne tænke dig .. Så skrive flere ansøgninger til flere forskellige steder og til sidst, altså 28.juli får du jo alligevel en liste over hvilke uddannelser du kan komme ind på med dit snit du har nu .. Så du får et rigtig stor overblik ..

Svar #2
25. juni 2006 af lisas (Slettet)

nu står jeg jo og er usikker på optagelsen, da der nok er rimelig mange som har et højere snit end lige 8,5. så de bliver jo plukket ud først, og når den så når til mig er der måske ik flere pladser... det er min egen personlige mening. kan jo sagtens være jeg tager fejl.. men vil så meget gerne ind på lige den retning, og vil ik tænke over så mange andre retninger, for så at skulle vælge mellem dem, hvis jeg ik blevet optaget på den ønskede.. :(

Brugbart svar (2)

Svar #3
26. juni 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

Hvad er det du ønsker med uddannelsen? Der er mange andre uddannelser, hvor du som regel kan komme til at lave det samme...

Brugbart svar (2)

Svar #4
26. juni 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

#1: Mange uddannelser sætter også høje krav til kvotienten, fordi de er bange for arbejdsløshed, og ikke fordi de vil have de klogeste, eller fordi de "mangler plads". De vil undgå, at uddanne 200 elever, og der kun findes 20 jobs!

Så ofte er et højt kvotient krav lig med få jobmuligheder!

Svar #5
26. juni 2006 af lisas (Slettet)

#3
Det er vel det som fanger mig mest af de retninger. Kan du da nævne et?

#1
Det er jeg godt klar over. Derfor er jeg da også åben for andre retninger hvis jeg ik kan blive optaget fordi der netop er deltagerbegrænsning lige i denne retning.

Svar #6
26. juni 2006 af lisas (Slettet)

#1 = #4

Brugbart svar (2)

Svar #7
27. juni 2006 af mackie (Slettet)

#5 Hvorfor søger du ikke flere på din prioriteringsliste?

Sådan som jge læser det du har skrevet i #2 så er det jo ikke sådan at hvis du får et afslag at du får en liste over de uddannelser du så kan komme inde på! Hvis du ikke søger andet end denne ene uddannelse og ikke kommer, ja så har du altså kun mulighed for at komme ind på uddannelser med frie pladser samme år. Dvs at du måske ikke kan komme ind steder hvor kvotienten var fx 8,4.

Har du fundet ud af at det kun er denne ene uddannelse du vil ind på eller om andre ikke kunne bruges? Om du fx kan søge kvote 2 på dtu? (det aner jeg ikke om man kan)


Brugbart svar (2)

Svar #8
27. juni 2006 af Mr_Mo (Slettet)

#4
Nej. Højt kvotient krav = mange ansøgere. Længere er den ikke.

De vil undgå, at uddanne 200 elever, og der kun findes 20 jobs!
Derfor laver de 20 pladser. De sætter IKKE adgangskvotienten op. At den så automatisk går op når der kun er 20 pladser er en anden sag.


Brugbart svar (2)

Svar #9
27. juni 2006 af cbra (Slettet)

SLET MIN BRUGER!!!

Brugbart svar (2)

Svar #10
27. juni 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

#8: Det kan vi sikkert diskutere herfra og til dommedag, men jeg snakker bare næsten dagligt med dem som er med til at bestemme antal af pladser på et studie, og de er i nær kontakt til virksomheder, som giver dem et hint til hvor mange det vil være muligt at "afsætte" om nogle år.. Så jo, kvotienten afhænger bestemt af, hvor mange der jobs til..

Brugbart svar (2)

Svar #11
28. juni 2006 af Akademic (Slettet)

#9 Hvor kom den fra?

Brugbart svar (2)

Svar #12
28. juni 2006 af Roman Garcia (Slettet)

# 10 og # 8
Høje adgangskvotienter har, som Mr. Mo også påpeger, ofte en sammenhæng med antallet af ansøgere, men ikke altid. Når et studie optager nye studerende, så har de et vist antal pladser. ex 20. Så tager studiet de tyve ansøgere med det højeste snit, og giver dem en plads. Hvis de 20 personer alle har et snit på 10 eller derover, så ligger man snittet på 10.
Det siger derfor ikke nødvendigvis noget om antallet af ansøgere, da der i teorien blot kunne være 25 ansøgere, men alle ansøgere har et godt snit. Derimod kunne der være en anden uddannelse, som ligeledes har 20 pladser, men hvor snittet kun er 7, selvom der er 100 ansøgere. Der er altså ikke automatisk en forbindelse mellem antallet af ansøgere og adgangskvotienten, men som nævnt vil det ofte være tilfældet.

Antallet af pladser bestemmes af universiteterne med godkendelse fra undervisningsministeriet.

Med hensyn til det Dr. Molbio skriver, så er det ikke altid de kigger på arbejdsmarkedet, når de fastsætter antallet af studiepladser. Den nuværende regering mener, at det er godt at uddanne for uddannelsens skyld. Der er altså situationer, hvor man uddanner til arbejdsløshed. Eksempelvis gav undervisningsministeriet SDU og RUC lov til at åbne journalistuddannelser, hvilket skabte arbejdsløshed. Markedet var ikke klar til mange nye journalister, og der var intet som indikerede, at markedet ville blive klar til at tage disse nye journalister. Alligevel valgte man fra undervisningsministeriets side at give lov til at åbne nye uddannelser. Det er altså ikke nødvendigvis markedet, som bestemmer, hvor mange studiepladser der udbydes inden for et enkelt fag.

Brugbart svar (2)

Svar #13
28. juni 2006 af NuclearWarhead (Slettet)

Og det er jo så også med god grund. Man kan nemlig ikke spå om hvilke folk med x kvalifikationer man har brug for i fremtiden. Det så man fx i 70'erne (mener jeg) hvor man begrænsede optaget på medicin fordi der dengang var arbejdsløshed inden for det felt. Det har så resulteret i det problem nu at vi uddanner for få (og tilmed er mange af dem svenskere der tager hjem igen ...).

Brugbart svar (2)

Svar #14
28. juni 2006 af lort (Slettet)

#0 dine oplysninger er ikke korrekte. I 2005 var adgangskvotienten 8,6 og 8,3 på standby. Så du har en stor chance for at komme ind.
http://www.ug.dk/min%20baggrund.aspx?article_id=artik-hovedtal#q38

Skriv et svar til: civilingeniør i retningsbetegnelsen medicin og teknologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.