Matematik
hjælp
05. juli 2006 af
nybroe (Slettet)
Er der nogen der kan vise mig hvordan jeg løser denne brøk i diverse trin?????
(a+b)/(a-b) * (a-b)/(a+b)^2 : 3/2(a+b)
Resultatet bliver 2/3
mange tak på forhånd
johnny
(a+b)/(a-b) * (a-b)/(a+b)^2 : 3/2(a+b)
Resultatet bliver 2/3
mange tak på forhånd
johnny
Svar #1
05. juli 2006 af Sansnom (Slettet)
Jo da, men din notation er lidt uklar, så jeg tillader mig at sætte et par parenteser i dit udtryk:
(a+b)/(a-b) * (a-b)/(a+b)^2 : [3/(2(a+b))]
flyt rundt på led i tælleren, ombyt division med nævneren med gange med den omvendt brøk:
= (a+b)*(a-b) / ((a-b)*(a+b)^2) * (2(a+b)/3)
forkort tælleren og flyt lidt rundt i nævner:
= 1/(a+b) * 2/3*(a+b)
forkort (a+b)
= 2/3
(a+b)/(a-b) * (a-b)/(a+b)^2 : [3/(2(a+b))]
flyt rundt på led i tælleren, ombyt division med nævneren med gange med den omvendt brøk:
= (a+b)*(a-b) / ((a-b)*(a+b)^2) * (2(a+b)/3)
forkort tælleren og flyt lidt rundt i nævner:
= 1/(a+b) * 2/3*(a+b)
forkort (a+b)
= 2/3
Svar #2
05. juli 2006 af Sansnom (Slettet)
Desuden, du "løser" ikke udtrykket, derimod forkorter du det. At løse er noget du vil gøre ved en ligning.
Svar #3
05. juli 2006 af nybroe (Slettet)
det er lige de sidste trin jeg ikke forstår
forkort tælleren og flyt lidt rundt i nævner????
kan du forklare det lidt nærmere.
tak for hjælpen
johnny
forkort tælleren og flyt lidt rundt i nævner????
kan du forklare det lidt nærmere.
tak for hjælpen
johnny
Skriv et svar til: hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
