Generelt

Udeboende SU

31. juli 2006 af Mr_Mo (Slettet)
Jeg skal flytte til Århus her til vinter fra København, og ville derfor undersøge hvordan jeg vil komme til at klare mig økonomisk.

På SU's hjemmeside kan jeg se at jeg vil få 4724 kr. i SU. Det er jo før skat, hvad vil beløpet være efter skat?

Jeg har søgt kollegier med eget bad og køkken til under 1800 kr. om måneden. Vil jeg få boligsikring? Hvis ja, hvor meget om måneden?

Hvad koster et buskort fra områderne Syd, Nord og Vest 1 til AU om måneden? Bare sådan ca...

Tak på forhånd. Håber nogen kan hjælpe mig.

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. juli 2006 af cdc (Slettet)

1. Det med su efter skat, er jo ret individuelt... alt efter hvad dit fribeløb er på, og om du evt. arbejder osv.

men du skal nok regne med at skulle aflevere en 36-40% i skat når dit fribeløb er trukket fra.

2. http://dinboligstoette.netborger.dk/produkt/paraply/default.asp?p=netborger

3. må en århusianer svare på :D

Svar #2
31. juli 2006 af Mr_Mo (Slettet)

#1
Jeg arbejder ikke og har heller ikke noget lån. Hvad afhænger det ellers af?

Hvordan kan jeg finde ud af hvor meget min firbeløp er på?

Hmmm, så vidt jeg kan beregne, så vil jeg få boligstøtte hvis jeg vælger nogen dyrere kollegier (2000 kr. om måneden) og prisen pr. måned vil så blive ca. de 1700-1800 kr. Hmmm, s burde jeg måske søge ind på dem også.

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. juli 2006 af Sansnom (Slettet)

Personfradraget er i 2006 på 38500 kr/år eller 3208 kr/mnd.

Hvis du ikke har andre fradrag (renteudgifter f.eks.) eller andre skattepligtige indtægter (renteindtægter f.eks.) skal du derfor svare skat af 4724-3208=1516 kr/mnd.

Heraf skal du betale circa 38,5% i skat (afhænger af den konkrete skatteprocent i din bopælskommune samt af, om du er medlem af folkekirken).

Det giver 38,5% af 1516 = 584 kr.

Du skal _ikke_ betale arbejdsmarkedsbidrag eller lignende af SU.

Du skal derfor forvente at få udbetalt circa 4140 kr.

Dette forudsætter, at du har haft samme indtægt hele året. Hvis du indtil nu slet ingen indtægt har haft i 2006, vil du ikke skulle betale en eneste kr. i skat af din SU i år. Men pas på ikke at blive lullet i søvn af det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. juli 2006 af Kongen! (Slettet)

#0 Jeg skal selv flytte til Århus til vinter (evt. først til næste sommer). Hvor har du fundet kollegier til 1800 med eget bad og køkken?

Jeg kan kun finde Parkkollegiet til 1640,- pr. måned med fælles bad, køkken og toilet!

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. juli 2006 af Mads (Slettet)

Omkring boligstøtte, så synes jeg at erindre at det afhænger 1) af husstandens indkomst, der ikke må overstige 100.000 kroner om året. Dette er sjældent et problem for en enkeltperson, men bliver aktuelt i forbindelse med delelejligheder.
Og 2), så afhænger det også af lejlighedens faciliteter. Så vidt jeg ved er det et krav at der er eget bad og toilet, samt rindende vand i køkkenet.

Et buskort til Århus Sporveje koster ca 300 kroner om måneden for 2 zoner (dækker næsten hele byen) og ca 350 for 3 zoner.

Mads

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. juli 2006 af Blackbirdy (Slettet)

Jeg sys også 1800 i måneden var lidt mistænksom, skal også selv flytte og jeg tror ikke at jeg har fundet så'n en lejlighed endnu, og hvis det var så havde ventelisten været på mindst 30 måneder...

Svar #7
31. juli 2006 af Mr_Mo (Slettet)

#3
Jeg har kun haft SU som indtægt i 2006, som hjemmeboende. Tak for udregningen :)

#4
Kollegie8000.dk. Type 10-19 er 1-vær. lejligheder med bad og køkken, hvorimod 01-09 er værelser med fælles bad og køkken.

Brugbart svar (0)

Svar #8
31. juli 2006 af Blackbirdy (Slettet)

# 7

Men har du tjekket ventelisten på de værelser? for jeg har søgt for type 10-19 men der er mega lang ventetid... medmindre man får en via boliggaranti...


Jeg har aldrig betalt skat af min su, betalte skat af min løn, kommer jeg til at betale skat nu? selvom jeg ikke har et arbejde ved siden af?

Brugbart svar (0)

Svar #9
31. juli 2006 af Sansnom (Slettet)

#8,
Ja, du kommer (næsten helt sikkert) til at betale skat af din SU - se #3.

Grunden til, at du før kun betalte skat af din løn og ikke din SU er, at du blot betalte hele din skat via skattetrækket i din løn. Din SU var nok lav nok til at være dækket af dit personfradrag, mens du så havde meget lidt fradrag til din løn.

Hmm, man burde nok have noget basal skatteundervisning i skolen :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
31. juli 2006 af Blackbirdy (Slettet)

#9

Jeg er fandme ikke glad for at betale skat... arhhh..jeg må flytte til et land hvor man ikke betaler noget... hehehe...
ellers må ens personfradrag stege fordi man er skal på en videregåendeuddannelse... det er hårdt at være en fattig student... hehe.

Brugbart svar (0)

Svar #11
31. juli 2006 af allan_sim

#10.
Goer du det - men husk at du saa maaske skal betale for din uddannelse og ikke faar en saa fornem studiestoette.

Brugbart svar (0)

Svar #12
31. juli 2006 af Blackbirdy (Slettet)

det var nu også lidt for sjov.... men altså det er fandme ikke nok det su man får, lejlighederne er mega dyre og ellers skal man leve under usle forhold.. 4100 i måneden kan man ikke leve af. Så enten skal man arbejde ved siden istedet for at koncentrere sig om sin studie eller så er det at man har 100 kroner til resten af måneden...

Svar #13
31. juli 2006 af Mr_Mo (Slettet)

#8
Ja, det har jeg. Nogen af dem er på 4-6 måneder og nogen af dem har en meget lang ventetid.

Men det er en del der har 4-6 måneder ventetid, med en husleje på omkring 1800 kr..

Brugbart svar (0)

Svar #14
31. juli 2006 af Blackbirdy (Slettet)

#13

men har du tid til at vente de 4-6 måneder? Jeg har meldt mig til boliggrantien men hvis det er alt for langt væk så søger jeg noget andet senere... har omkring 42 ansøgninger så mon ikke jeg også har søgt til de lejligheder du snakker om... lige nu vil jeg bare have et sted at være.. :) hvorfor var jeg ikke millionær så jeg kunne bare købe en lejlighed.. det ville ha været meget nemmere.... =P

Svar #15
31. juli 2006 af Mr_Mo (Slettet)

#14
Så længe jeg kan flytte ind 15. januar 2007 er jeg glad, eftersom jeg er vinterstarter på medicinstudiet. Dvs. 5-6 måneder kan jeg vente, hvilket er fint. Derudover er jeg tilmeldt garantilisten.

Hvornår skal du begynde, og hvad skal du læse?

Brugbart svar (0)

Svar #16
31. juli 2006 af Blackbirdy (Slettet)

Jeg skal læse til tandpleje og aner slet ikke hvornår jeg skal starte osv. Har selt ikke fået noget at vide om det... =/... og har heller ikke et sted at være så det er rigtig dejligt... =/... føler mig lidt usikker..

Skriv et svar til: Udeboende SU

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.