Debat

Dilemma

02. februar 2004 af Mads123 (Slettet)
Jeg står i et dilemma og håber I kan jeg hjælpe mig lidt på vej.

Nu på onsdag skal jeg vælge valgfag. Jeg går på matematisk gymnasium.
Jeg er helt sikker på at jeg vil have 2-årigt højniveau i matematik, men jeg ved ikke med de andre fag.
Her står valget mellem fysik, kemi eller datalogi. Kemi som enten 2-årigt højniveau eller 1-årigt B niveau.

Jeg ved bare ikke hvad jeg skal vælge. Altså jeg kunne godt tænke mig at blive programmør som mit fremtidige job, men ved ikke hvor meget man får ud af det på gymnasiet og læreren virker utrolig dårlig.

Kemi er det kedeligste af dem, da jeg ikke synes det man lærer virker så relevant. Men tilgengæld er det det fag hvor jeg har størst chance for at få en rigtig høj og god karakter. Og gennemsnittet er jo vel noget af det vigtigste. Det skal siges at min mor også er kemi lærer så jeg vil altid kunne få hjælp fra hende.

Fysik er et rigtig spændne fag som har mere tilkobling til matematik(som jeg rigtig godt kan lide) end kemi. Det virker også mere relevant og har også fået god karakter i det.

Men hvordan skal jeg vælge? Fik af vide af min studievejleder at det kun var ca. 6-10 elever der tog 3 højniveau fag ud af 300 :-O Lyder til at man så nok kun skal vælge det hvis man er rigtig klog. Han nævnte dog at til den tid var der nok det med at man skulle lægge 0,3 til gennemsnittet.
Hvad synes I?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2004 af Slacz Maci (Slettet)

Hm, jeg synes ikke du skal tænke så meget i karakterer, med mindre du ligge rpå 6,0 og lige skal kæmpe dig op. Det vigtigste er at du laver noget som du synes er sjovt, ellers så ryger karakterne også ned fordi du mister interessen.
At tage 3 højniveau-fag er noget du selv bestemmer, og du skal ikke lade dig skræmme af hvad studievejlederen siger. Hvis du selv synes du har overskud til det, så vælg det. Men det _er_ hårdere og der _er_ mere og lave. Og lad da så for Helvede være med at tænke så meget på gennemsnittet (for nu at sige det hårdt og brutalt). Gymnasiet _skal_ sgu være en sjov tid, naturligvis ikke kun en dans på roser, (man har vel stadigvæk tysk :P), men det nytter ikke noget at gøre død i det fordi man kører et karakterræs..
Hvis du har overvejet at blive noget indenfor programmør-faget, er datalogi nok den bedste idé, jeg har selv datalogi og har hørt hvor meget det varierer fra gymnasie til gymnasie (nogle steder får man virkeligt meget ud af det, andre steder.. stort set ingenting) - snak med nogle der har haft det og hør hvad de mener..

-Slacz-

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2004 af KemiKasper (Slettet)

det med at gange karaktersnittet med 1,03 bliver først aktuelt for elever i det "nye" gymnasie efter reformen er trådt i kraft

Svar #3
02. februar 2004 af Mads123 (Slettet)

Kender ikke nogle der har det så det kan jeg ikke...
Det er bare surt at droppe et fag man godt kan lide og især hvis det så viser sig at det "nye" fag ikke er godt. Med den lærer er jeg i tvivl.

Svar #4
02. februar 2004 af Mads123 (Slettet)

Er du sikker Kemikasper? Fordi vores vejleder sagde det måske lige ville ramme os da det nok vil komme omkring 2005. Ikke så godt hvis han ikke har styr på det.

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2004 af Kasper (Slettet)

den nye reform vil ikke betyde noget for dig - hvis du allerede går på gym..

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2004 af Bambi (Slettet)

KemiKasper-> Nope det er aktuelt...i hvert fald i følge vores studievejleder. Hvis Mads er 1g'er nu vil han kunne gange din karakter op hvis du har 3 højniveau fag... Men check hellere med din studievejleder for en sikkerheds skyld...

Charlotte

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2004 af Bambi (Slettet)

Ups... din = sin i tredje linie, indlæg #6

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. februar 2004 af KemiKasper (Slettet)

hmm se lige her hvis der skulle være nogen tvivl:

http://www.allerodgymnasium.dk/pages.php?id=453#315

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. februar 2004 af Slacz Maci (Slettet)

#8 Altid godt at henfører til mit gymnasiums hjemmeside ^ ^
Med andre ord, Mads, det kommer slet ikke til at gælde for dig, og jeg synes ærlig talt det er lidt skræmmende at din studievejleder ikke har tjek på den slags ting..

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. februar 2004 af Bambi (Slettet)

Ja... men hvis man er 1g'er nu så er man færdig i år 2006... (hvis ikke min sproglige side har spillet mig et pus) Ergo så søger du også først optagelse i 2006 eller senere... Ergo så kan du gange dit snit op...!?

Eller er der noget jeg har misforstået?

Charlotte

Brugbart svar (0)

Svar #11
03. februar 2004 af erdos (Slettet)

1.g'ere i dag er færdige i 2006 - det er rigtig bambi.

Og jeg har da også hørt, da udspillet kom, at det ville gælde fra 2006! Bemærkede det nemlig, da muligheden lige glippede for mig (2.g'er)...

Brugbart svar (0)

Svar #12
03. februar 2004 af Slacz Maci (Slettet)

"For elever i 1.g og for elever i 2.g, der først søger optagelse i 2006 eller senere"
Skal det forstås som de elever der søger optagelse på videregående uddannelser så? :P
Hm skal det nok, my bad :)

Svar #13
03. februar 2004 af Mads123 (Slettet)

I må stadig godt komme med jeres meninger om det overordnede emne. Ved stadig ikke hvad jeg skal vælge.
Jeg ved godt at det også gælder om at have det sjovt, men problemet er at jeg bryder mig om alle tre fag, derfor er det svært at droppe et.

Brugbart svar (0)

Svar #14
04. februar 2004 af Bubbles (Slettet)

Well... kan roligt sige at det til tider kan være umenneskelig stressende med 3 højniveaufag. Og tro mig, jeg ved hvad jeg taler om. Har selv biologi, fysik og matematik på højniveau.

Jeg havde i sin tid også svært ved at beslutte mig og valgte derfor at snakke med min studievejleder, som havde den meget interessante ide at kaste terninger om det. Jeg var ikke begejstret, men gik dog med til det. (Valget stod mellem fysik og filosofi, eller rettere mellem to a-fag og tre a-fag). Ifølge terningekastet skulle jeg vælge filosofi, dog endte jeg med fysik... Og gæt engang hvorfor!? Netop fordi jeg indså at jeg inderst inde ønskede at have fysik og ikke filosofi, idet jeg blev konfronteret med terningekastet. Du skal ikke tænke på om det bliver hårdt med tre a-fag,(for det gør det :D) men nærmere på om du brænder for de fag du vælger. Konfronter dig selv. For gud(?) ved at jeg ikke er den rette til at fortælle dig hvad du skal gøre. Det er kun dig der besidder denne magt.

Hehehe.. det var så nogle overdramatiske visdomsord fra mig. Du skal nok finde ud af det... (I guess)

Take care...

Brugbart svar (0)

Svar #15
04. februar 2004 af Peden (Slettet)

Altså, hvis du overvejer at du skal tage en programmeringsuddannelse (for nu at bruge et ikke rammende ord) så mener jeg at du bør tage datalogi. Jeg var selv i tvivl før jeg havde det, og blev under kurset klar over at det nok ikke var det jeg skulle bruge min tid på ;) Andre fra mit hold blev derimod bare forstærket i deres "tro", og generelt var jeg rigtigt glad for det.

Det er dejligt afvekslende at skulle bruge timerne på at bakse med noget "håndfast", at sidde og lege med sin egen kode, det var meget sjovt.

Fysik er en god ide hvis du kan lide det, men absolut ikke en nødvendighed med mindre du vil studere fysik. Samtlige ingeniør uddannelser kræver kun fysik B. Jeg er lidt begyndt på mit første fysik kursus på uni, og det er ren repetition af 3.g stof, så det er en smule kedeligt ;)

Brugbart svar (0)

Svar #16
04. februar 2004 af Jean

Hmm, efter min mening skader det ikke at have 3 højniveau fag. Idet man har et højniveaufag mere, har man jo også et andet fag mindre :)

Desuden er du sikker på at komme op i en eksamen mere, i et af de fag du kan lide, og en mindre i et af de fag du måske ikke er så glad for...

Synes ikke du skal vælge et fag, hvis læreren er dårlig, så hellere have et fag med en god lærer. Det er bedst at lære ting rigtigt fra starten, og hvis du gerne vil være programmør, så er jeg sikker på at der er masser af glimragende begynderkurser på de forskellige universiteter/inghøjskoler...

Brugbart svar (0)

Svar #17
14. februar 2004 af maggie (Slettet)

Hey Mads, hvis jeg tror du er den mads som jeg kender. SÅ ved jeg at du nok skal vælge det rigtige.

Hilsen. Mehtap

Brugbart svar (0)

Svar #18
14. februar 2004 af *A* (Slettet)

Altså mht til Kemi B
Har det selv lige nu og jeg synes ikke det er så sjovt mere. Valgte det ganske vist i 1.g fordi jeg syntes at kemi var sjovt, men jeg synes at faget har ændret sig til det mere kedelige. Så hvis du ikke synes at Kemi er sjovt så ville jeg ikke anbefale dig at vælge det.
Det jo trods alt stadig dig der skal skrive de 7 rapporter i løbet af et år og ikke din mor, og det bliver meget dræberagtigt hvis man ikke synes at faget er sjovt

Bare et godt råd!

Skriv et svar til: Dilemma

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.