Matematik

Rod i polynomiet?

11. august 2006 af baloon (Slettet)
Er der nogen kloge hoveder der kan hjælpe mig...

Undersøg om -2 er rod i polynomiet
p(x) = x^3 + x^2 + x + 6

Hvordan tager man fat på denne opgave?

Nogen der kan komme med hints?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. august 2006 af madsv (Slettet)

Du skal indsætte -2 istedet for x´s plads. Hvis resultatet giver 0 så er -2 rod i polynomiet

Svar #2
11. august 2006 af baloon (Slettet)

okay mange tak!


hvordan kan må så bestemme a, så -3 er rod i p(x) = x^3 + x^2 + x + a

Nogle hints?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. august 2006 af stumpL (Slettet)

p(-2)=(-2)^3+(-2)^2+(-2)+6

Hvis p(-2)=0, så er roden i polynomiet -2.

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. august 2006 af Benjamin. (Slettet)

#2 Indsæt -3 og isolér a.

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. august 2006 af Duffy

Bestemme a, så -3 er rod i
p(x) = x^3 + x^2 + x + a



p(-3) = 0

0 = (-3)^3 + (-3)^2 - 3 + a

0 = -27 + 9 - 3 + a

0 = -21 + a

a = 21




Duffy

Skriv et svar til: Rod i polynomiet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.