Matematik

Vektor-regning

03. februar 2004 af "Sofie" (Slettet)
I en plan er der givet to vektorer a og b, om hvilke oplyses, at (a)= 2, (b)= 5 og a prik b = 7

Beregn (a+b)

Jeg kan desværre ikke huske hvordan man løser den opgave. Nogen der gider hjælpe?

paranteserne skal forestille at være loddrette streger, altså numerisk værdi.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2004 af Jean

prøv at se på den i anden og tag derefter kvadratroden...

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2004 af Jean

altså (a+b)^2

Svar #3
03. februar 2004 af "Sofie" (Slettet)

Kunne du uddybe det lidt? Jeg forstår ikke rigtig :(

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2004 af jacob-ng (Slettet)

Det der menes er, at du regner (a+b)^2 ud og dereftager kvadratroden:

(a+b)^2 = (a)^2 +(b)^2 + 2 * (a prik b)ved at sætte dine værdier for a og b smat prikproduktet ind, kan du dermed beregne (a+b)^2, hvorefter du blot tager kvadratroden til dette tal, og så har du længden af a+b

mvh
Jacob

Svar #5
03. februar 2004 af "Sofie" (Slettet)

Jeg kan stadig ikke få det til at passe. Jeg får resultatet til kvadratrod 43, men dette korrekte resultat er kvadratrot 56.

Er det måske fejl i facitlisten?

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2004 af jacob-ng (Slettet)

Hvis du har opgivet de rigtige tal for længden af a og b samt prikproduktet, er facit kvadrat rod 43:

(a)^2 +(b)^2 + 2 * (a prik b) =
2^2 + 5^2 + 2*7 = 43
sqr(43), da du skal finde (a+b)^2 - så der er måske fejl i facitlisten,

Skriv et svar til: Vektor-regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.