Matematik
Diff. regning
25. august 2006 af
Pretsch (Slettet)
Hvordan udregnes følgende:
(((x+2)'*(x-1)-(x+2)*(x-1)') / ((x-1)^2) + 2
.. overstående har jeg fået udfra at diff.
(((x+2)/(x-1))+2)'
(((x+2)'*(x-1)-(x+2)*(x-1)') / ((x-1)^2) + 2
.. overstående har jeg fået udfra at diff.
(((x+2)/(x-1))+2)'
Svar #1
25. august 2006 af ibibib (Slettet)
(x+2)'=1 og (x-1)'=1
så
(((x+2)/(x-1))+2)' =
((x+2)'*(x-1)-(x+2)*(x-1)') / ((x-1)^2) + (2)' =
(1·(x-1)-(x+2)·1)/(x-1)² + 0
osv.
Husk at konstantleddet bliver 0 når du differentierer.
så
(((x+2)/(x-1))+2)' =
((x+2)'*(x-1)-(x+2)*(x-1)') / ((x-1)^2) + (2)' =
(1·(x-1)-(x+2)·1)/(x-1)² + 0
osv.
Husk at konstantleddet bliver 0 når du differentierer.
Svar #2
25. august 2006 af Pretsch (Slettet)
ja præcis... havde fået det til 2 selv.. min i facitlisten bliver det:
-3 / ((x-1)^2)
-3 / ((x-1)^2)
Svar #4
25. august 2006 af Pretsch (Slettet)
doh
.. har diff alle fire i tælleren.. det er kun to der skal når man bruger regneregel for /
men tak for det
.. har diff alle fire i tælleren.. det er kun to der skal når man bruger regneregel for /
men tak for det
Skriv et svar til: Diff. regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
