Matematik

f....stam??

26. august 2006 af lith (Slettet)
hej er der nogen der kan hjælpe mig videre med opgaven:

-bestem en stamfunktin til f(x)=4x+10
_bestem dernæst den stamfunktion til f der har linien med ligniing y=-2x+5 som tangent.

jeg fandt stamfunktion:2x^^2+10..
men jeg ved ik rigtig hvordan jeg skal videre....jeg fandt f'(X)=-2 ...

er der nogen der kan hjælp----


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2006 af Duffy

Stamfunktionen F er

F(x) = 2x^2 + 10x + k

F har hældningen -2 i x-værdien der findes ved at løse ligninen

f(x) = -2



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2006 af dnadan (Slettet)

Stamfunktionen til f(x)4x+10
er
F(x)=2x^2+10x+k
sig f(x)=-2
sæt herefter den fundne x-værdi ind i tangentsligning for at finde y-værdien

Nu kender du et punkt på stamfunktionen
og hermed kan du nu finde k

Svar #3
27. august 2006 af lith (Slettet)

altså skal jeg indsætte -2 på F(x), og å isolere x-værdien

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2006 af ibibib (Slettet)

Løs først ligningen
f(x)=-2 <=>
4x+10=-2 <=>
x=-3.

Da y=-2x+5 er tangentens ligning er
F(-3) = -2·(-3)+5.
Når du løser denne ligning, finder du k.

Svar #5
27. august 2006 af lith (Slettet)

okey jag fandt at F=11

og så
11=-2*(-3)+5+k, jeg isolere k og fandt at det er lig med 0, er det rigtigt.?

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2006 af ibibib (Slettet)

F(x) = 2x²+10x+k

Løs derfor ligningen
11 = 2·(-3)²+10·(-3)+k

Skriv et svar til: f....stam??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.